Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Elrabolva - Taken

2013. január 03. - bady262

Véleményem:

Szép napot kívánok minden kedves olvasónak és filmszerető embernek !

Az elején már amikor meghallottam a film címét a történetét már akkor nagyon megfogott engemet a film. Említettem is a haveroknak hogy valamelyik nap megfogom nézni, akkor jött az ötlet hogy nézzük meg haveri társaságban egy hétvégi napon. Rá is bólintott mindenki, hisz akcióként volt feltüntetve. Bár kicsit hezitáltunk a franciák miatt. De ez a háttérbe szorult a sok jó hírtől még a sok ajánlástól.

Nem is kellet több neki is ültünk a filmnek. Az eleje egy szokványos filmnek indult. Van egy ex titkos ügynök és a kicsi lánya aki szeretné ki tombolni magát egy kiránduláson. Persze ez a Bryan-nak  ( Liam Neeson-nak )   nem stimmel, van baljós előérzete ( olyan mintha hetedik érzék ). Bár ezt inkább a nő nemekhez kellet volna tenni. De így is jó volt ez tetszetős hogy kicsit változtattak a szokványos dolgokon.Továbbá ahogy megy a film úgy kezded érezni a filmet és az akciót. A film film negyedinél már el is kezdődik szépen a akciós részek, persze nem kell olyan jelenetekre gondolni mint pl. a Transformers.ben. És ami tiszteletre méltó az az hogy a filmnek egy igen nagy története is van és nem csak arról szól hogy mindenki lődöz mindenkire eszetlenül. A másik amit végre valaki megmert csinálni az az hogy a főszereplő nem csak osztogatja a pofonokat a rúgásokat hanem kap is. Ezt szerintem ideje volt valakinek megcsinálni mert már azért sok filmben az van hogy egy ember leszedi a fél bagázst karcolás nélkül. A film rámutat a fiatalok hiszékenységre arra hogy be lehet őket csapni, és ami a lényeges az apai szeretetre, arra hogy egy apa mi mindent képes megtenni, kockára tenni a saját életét és mit lehet megtenni és s végigcsinálni a gyermekéjért aki egy rossz döntést hozott.. Ami nagyon szép dolog. Néhány embernek innen kellene példát vennie. Amit még szóval kell tennem az az hogy a film alatt nem volt egy perc sem amikor unatkoztam volna, vagy nem a filmre gondoltam volna. Úgy ahogy volt lekötött egy és fél órán át. Ami még jó volt az az hogy próbálták a titkos ügynökök munkáját, technikáját belecsempészni a filmben. Nem tudom menyire igaz ami volt de szépen oda illet. Se több se kevesebb. Ami  a filmben nem nagyon tetszett az a Lenore ( Famke Janssen ) karaktere volt. Valahogy olyan hisztis követelőző volt, bár meg értem hogy félti a lányát de ez olyan erőltetettnek tűnt, valahogy nem lehetett érezni a aggódást a lánya miatt. Olyan hamisnak tűnt nekem. Ami még olyan érdekes volt az hogy próbálták lebeszélni Bryan-t hogy hadja úgy a lánya keresését. Bár ez úgy szépen összehozta a filmet olyan kicsit drámaivá tette.

Mindenképpen lehet látni hogy a rendezők nem kevés időt öltek bele, hiszen elég nagy sikereket ért el az nélkül is hogy valami nagy villogtatás lett volna körülötte. A történet is jól ki lett találva, szépen összehozva. Bármikor neki tudnák ülni és végignézni ugyan olyan izgalommal mint először. Meg kell hagyni tudnak a Franciák jó filmeket csinálni nagyon is. Ezek után bármikor nagyon szívesen, minden kétségem elszállt. Biztos hogy aki egy akció filmre vágyik valami történettel annak ez a film nagyon fog tetszeni, ajánlom mindenkinek aki szereti az ilyen fajta stílust.

További szép napot mindenkinek és kellemes filmnézést kívánok  !

Egy kis ízelítő

 

 

Történet:

Bryan ex titkosügynök, akinek minden percét a lánya iránti szeretet tölti ki, viszont többnyire csak távolról: a lány az anyjával és annak tehetős új férjével él. Amikor Kim egy barátnőjével elutazik Párizsba, Bryan rosszat sejt. Sajnos beigazolódnak aggodalmai, Kimet lánykereskedők elrabolják. Azt mondják, hogy ha valaki az alvilági szervezet kezei közé kerül, 96 óra múlva esélytelen őt megtalálni. Bryan előveszi mindazt, amit a múltban tanult, és átkel az óceánon, hogy még időben megtalálhassa Kimet, és bosszút állhasson mindenkin, akinek bármi köze volt a rabláshoz.
Nemzet: francia
Stílus: akció
Hossz: 93 perc
Magyar mozibemutató: 2009. március 19.
Amerikai bemutató: 2008. szeptember 19.


IMDb értékelés: 7.9

Borító

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr634996425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása