Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Amerikai taxi - Taxi

2013. január 03. - bady262

Véleményem:

Szép napot kívánok minden kedves olvasónak !

Mar az első ránézésre is lehet látni hogy ez a film a Taxi Quadrológiára, legjobban a egyes részhez hasonlít ami a Franciák mondhatnak magukénak. Mert miért is ne csinálhatnának egy utánzatot az Amerikaiak. Egy kicsikét persze változtatva a dolgokon.

Így is ültem le a filmhez hogy egy szép koppintás is lesz az egész. Hát igen nem is tévedtem. Minden adott a Taxiból, van egy jó söfőr ( ami most kivételesen a gyengébbik nemből való ) van egy vagány  verda ami át tud változni sima taxiból egy verseny autóval, adott három gyönyörű szép bank rabló akik nagyon értenek a rabláshoz és a végére akkor adott egy kicsikét balszerencsés rendőr. Na de semmi gond, próbáljuk meg mit is tudtak kihozni az Amerikaiak egy adott történetből, pár változással. Az igazat megvallva hát nem sikerül valami fényesre a film. Igaz becsempéztek két ismertebb sztárt is a filmbe méghozzá: Queen Latifah-ot és Jimmy Fallon-t ami lehet egy kicsit fel is dobta a filmet. Bár nem is tudom hogy Belle ( Queen Latifah ) menyire volt ízére ez a fajta szerep mint taxi söfőr. Szerintem nem ide való a színész, inkább illik hozzá valami romantikusabb, családibb film. De gondolom próba szerencsére ment bele. A másik ami szemen szúrt az az volt hogy persze egy szerelmi szálat is bele kell tenni mert miért is ne legyen és persze azt is szépen át kell másolni. Még ha változtattak volna benne de így hogy minden ugyan az hát nem nagy durranás. A sok rossz után tényleg ne mondjam le a filmet mert azért volt benne pár slusszpoén is meg kell hagyni. Például nagyon nagy volt a kiállás az autóval, az igen nagy volt, aztán még a Hélium részt is ki kell emelnem az is elment. Amit persze nem lehet kihagyni az a szépen beválogatott rabló hölgyek akik nagyon csinosak voltak és még vezetni is tudtak a vagány verdákon, bár aztán nem sikerült a tervük, de így van ez a filmekben. A végére persze egy kis dráma is volt de minden jól sült el a végére.

Összesítve ha eltekintünk attól hogy egy tiszta koppintás akkor még a film el is megy, nézhető és a poénok is eléggé élvezhetőek benne. Gondolom nem volt valami nagy költségvetés a filmhez, de ahhoz képest olyan normálnak mondható filmet sikerült összehozni. Meglehet nézni de az az érzésünk lesz ezt a filmet már láttuk csak más szereplőkkel és az sokkalta jobb volt.

További szép napot mindenkinek és kellemes filmnézést !

Egy kis ízelítő

 

Történet:

 

Belle Williams a sebesség megszállottja. Felspécizett járgányával New York utcáin tép, és a város leggyorsabb taxija címet sikerül kivívnia. De a taxizás Belle számára csak afféle rákészülés: hősünk autóversenyző szeretne lenni, és abban is a legjobb. Jó úton halad, amíg le nem téríti arról a kiöregedő zsaru, Andy Washburn, akinek álcázási technikáját csak autóvezetői tehetsége múlja alul. Washburn, akit műszaki járatlansága a kerületi rendőrőrsre száműz, egy brazil bombázókból álló bankrabló banda sarkában liheg, akiket Vanessa, a hideg, számító szépség vezet. A lányok elcsípéséhez a jogsi nélküli Washburn ráveszi Belle-t, hogy legyen a sofőrje. Belle-nek most már hivatalos felhatalmazása van rá, hogy bármilyen sebességgel, bármilyen szabályra fittyet hányva vezessen. A kocsi nélküli zsaru és a sebességmániás taxis - New York leglehetetlenebb párosa - veszett macska-egér hajszába kezd a bankrablókkal.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, akció
Hossz: 97 perc
Magyar mozibemutató: 2004. december 2.

IMDb értékelés: 4.2

Borító

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr244996312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása