Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Pitch Black - 22 évente sötétség (Pitch Black)

2012. december 27. - Nikosssz

Vélemény:


Vin Diesel első pár filmje közé tehető ez a számomra fergeteges akcióthriller. Gyermekkorom egyik példaképének mondható Riddick. A hihetetlen nyugalommal és lazasággal egyből megfogott a karaktere. Külön tetszett az éjjellátási képessége. A sivatagos helyszín passzolt számomra, és a napok száma meglepő volt. A többi szereplő is élvezhetően játszik. Ott van például a drogfüggőt alakító rendőr akit nem más mint Cole Hauser (Good Will Hunting, A nap könnyei, A barlang...). Bár nem épp a ˝jók˝ oldalán áll, megnyerően játssza szerepét. Akit még ki lehetne emelni az Radha Mitchell (Silent Hill, A fülke...). Bár azt mondják a forgatókönyv szerint más úton folytatódott volna élete, a filmben nem kellemesen oldották meg. Kár érte, bár tény, hogy Riddick életének folytatása jobban érdekelt mint az övé. A látványvilága a filmnek nagyonis jónak mondható azokhoz az évekhez (2000). Kijelenthetem, hogy most nézve 50*-re körülbelül még mindig izgatottan néztem végig a flegmán viselkedő szökött fegyencet és ˝társait˝. Neki is esek a második résznek amiről hamarosan írok is!.

Történet:

Egy földi expedíció ismeretlen bolygón landol, ahol szörnyű pusztítás nyomait találják. Hogy ki, vagy kik felelősek ezért, jó ideig képtelenek kideríteni, de már nem kell soká várniuk.A bolygón ugyanis huszonkét évenként teljes napfogyatkozás köszön be, ez pedig a sötétség hatalmait szabadítja el. S már alig néhány nap van hátra ennek bekövetkeztéig...

Egyéni pontozásom: 10/10

IMDB pontozás: 7.1

Borító:


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr594983739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása