Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Fel! (Up!)

2012. december 21. - Nikosssz

Vélemény:


Egy gyönyörű mese, pár jó poénnal, de a hangsúly a barátság és a szeretet bemutatásán volt, ha jól éreztem. A mese első pár perce a kiskorú főszereplőkről szólt, ám percek alatt túl lettek a házasságon, csalódásokon, és öregek lettek. Az izgalmasabb része akkor kezdődik amikor felbukkan a tornácon egy kis srác. Hihetetlen, hogy a Pixar mennyire kitudja emelni az animációiban az emberi érzelmeket. A szememben a főattrakció az érdekes készülékkel ellátott eb, amin keresztül beszélni tud. Nagyon aranyosan vannak megcsinálva a kutyák. Sajnos nem volt alkalmam 3D.ben nézni, de mint mondtam , ebben nem csak a látványon van a lényeg (Bár tény hogy gyönyörű munkát mondhat magáénak ezzel a mesével a Pixar.). Ami viszont nem tetszett az egészben, az a végén való rosszal elbánás volt, és amikor a kutyák leestek a szikláról. Úgy gondolom ez nem épp gyerekeknek való... Összesítésben simán nézhető animáció. Egy kis Pop-corn esetleg egy pohár sör társaságában, a családdal!


Tartalom:


A 78 éves Carl Fredricksen felesége elvesztése óta magányosan, visszahúzódva éli mindennapjait. Az öreg házára szemet vet az a társaság, amely a környék telkeit már felvásárolta. Carlt azonban odaköti a sok emlék, köztük az a fénykép, amelyet nézve arról álmodoztak a nejével, hogy elutaznak a világ legnagyobb vízeséséhez. Az álmait sirató öregúr merész tettre szánja el magát. Kihasználva egykori léggömbárusi gyakorlatát egyetlen éjszaka alatt fellufizza a házát, és reggel, mielőtt az idősek otthonába szállítanák, felemelkedik vele a levegőbe. Dél-Amerika felé veszi az irányt, hogy megvalósítsa élete legnagyobb kalandját. Útjára egy potyautas kisfiú is elkíséri.

Pontozásom: 9.5/10

Borító:

Trailer:

Csatlakozzatok FB oldalunkhoz:

http://www.facebook.com/FilmekEsJatekok

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr54975661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása