Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A jövő gyilkosa (Looper)

2012. december 20. - XynTRoN

Aki szereti a sci-fi-t, időutazást, akciót (mint én) nagy várakozzással nézett a film elé, gondolván, kellemes két órát tölthetünk el szeretteink vagy épp néhány sör, vagy zsíros kenyér társaságában. Nos aki így áll neki, annak csalódnia kell! De miért is? Ugye megnézzük a trailert, pörgős akció, jó sztori, a marketing dolgozik ezerrel. Ezzel szemben a film iszonyatosan vontatott, szinészi játék szinte a nullával egyenlő. De a legjobb az, hogy semmi extrát nem kapunk az előzeteshez képest.

Kellemes élményem nem is volt a filmmel kapcsolatban. Miért? Eleve hosszú. Értem én, hogy minden szereplőt meg kell ismernünk, jellemrajzokat kell ábrázolni, valamint annak változásait. De ezt annyira sikerült elnyújtani, hogy a mozi rovására megy. Simán összefoglalható lett volna 90 percben. A jövőben játszódó környezet változásainak megvalósítása is igencsak szegényesen sikerült. Ha már tudományos fantasztikus filmet készítünk, akkor legyen már egy vizuálisan felépített látványvilág ami passzol a filmhez. Most nem szeretnék más alkotók munkáival példálózni, de még a jóval kisebb költségvetésű sorozatokban is sikerül sokkal jobb látványelemeket felvonultatni. Persze mondhatnánk, hogy nem számít a környezet, ha jó lenne a történet. De itt sajnos az sincs meg. Pedig lett volna benne potenciál, és az alapötlet is jó volt. Ami szintén feltünt, hogy zenei téren se hoz semmit a mozi. Szerintem egy jó filmzene úgy néz ki, hogy a néző észre sem veszi, hogy szól valami, annyira segít beleélni magunkat a történetbe. Itt ezzel nem találkozhatunk. Az még a kisebbik baj, hogy nagyon kevés van, de az is olyan lapos, hogy néha azt kívántam inkább ne lett volna. Viszont, voltak helyek ahol meg nagyon jól jött volna egy kis aláfestés. Talán a drámaiságot próbálták hagsúlyozni? Nem tudom.

Elnézést kérek azoktól akik szerint nagyon leszóltam a filmet, de nekem ez a véleményem. Mindenképp azt javaslom, hogy ha valaki arra vetemedik, hogy megnézi, mindeneképp úgy tegye, hogy a trailert még véletlen se nézze meg. A hardcore mazohistáknak azért berakom, hogy ők se járjanak jobban mint én.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, ami az első az én billentyűzetemből ezen a blogon. Ez a kritika, nem azt jelenti, hogy minden filmet leszólok, de ez tényleg egy felejtős, délután kettőtől négyig belefér film. Kérlek, szólj hozzá, ha nem értesz velem egyet, vagy ha egyetértesz, vagy bármiféle hozzáfűzni valód van! Engedtessék meg, hogy kicsit a saját blogom is sztároljam kicsit, most először és utoljára, tehát további bejegyzéseket itt olvashatsz tőlem: http://xyntron.blogspot.hu/

Nos ha már idáig elolvastad, megérdemelsz jutalomként egy értékelést (itt elég jószívű voltam):

5/10

Hivatalos tartalom:

Ebben a futurisztikus akcióthrillerben az időutazás már valóság - ám illegális, és kizárólag a feketepiacon kínálják. Ha a maffia meg akar szabadulni valakitől, az illetőt harminc évvel visszaküldik a múltba, 2044-be, ahol egy jövőgyilkos, mint Joe (Joseph Gordon-Levitt), elintézi.
Joe egyre gazdagabb, fényesebb életet él egészen addig, amíg a maffia el nem dönti: a bérgyilkosnak saját jövőbeli énjével (Bruce Willis) kell végeznie. De Joe elvéti a lövést, és kíméletlen hajszába kezd, hogy mentse életét, és megölje áldozatát.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr654974311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása