Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Call of Duty Modern Warfare 2

2012. január 07. - 1Devil

Sziasztok

Folytatódik a modern warfare,folytatódik a történet.A régi ismerősok köszönnek visza a 5-8 óras kampány alatt.Bővültek a fegyverek és a járművek is...Nem maradhatott ki a motoros szán és a csónak sem ebből a részből.De a lényeg a többjátékos módon van.Megvariálták,kibővitették a fejlődési rendszert és csináltak 16 új palyát is és bővültek a játék módok is.De viszont csökentették a online küzdelmeket 18 főre.Bővült egy teljessen új játékmóddal,ez a Spec ops mód.A spec ops módban játszhatunk egy barátunkal.Ahol különböző feladatokat kell teljesittenünk pl.:ölj meg x idő alat x embert,motoros szán verseny.Az modern warefare 1 részében nagy sikert aratott a lopakodós és a mester lövész hogy a folytatásban több hasonló pálya is helyet kapott.Mégsem hat önismétlőnek a dolog, hiszen a feladatok és a terep rendkívül változatosak.

 

Single plalyer

A nem túl távoli jövőben játszódó első részben a különleges kiképzésben részesült angol SAS megfékezte a világuralomra törő fanatikus Zakhaevet. Csaknem az egész osztag odaveszett, Price kapitányt halottnak nyilvánították, egyedül csak „Soap” Mactavish élte túl az akciót, aki azóta meg sem állt a kapitányi rangig. Öt év telt el, Zakhaevet Oroszországban hősként ünnepelik, helyét jobbkeze, a pszichopata Makarov vette át, aki a legrosszabb fajta bűnözők csoportjába tartozik. A halállal üzletel, nincsenek magasztos céljai, csupán a pénz számít neki, semmi más. Elkerülhetetlen volt egy újabb konfliktus, mindenki számított rá, de erre nem lehetett előre felkészülni.Alighogy Afganisztánban - a Rangerek osztagában- befejezzük első bemelegítő küldetésünket - némi céllövölde formájában –, rögtön el is indul a pokol. Ahogyan aszt már a CoD-oknál megszokhattuk, a történet és az akciójelenetek magas fordulatszámon pörögnek. Ha az eddigi részeket mondjuk egy sugárhajtású vadászrepülőhöz hasonlítanánk, akkor ez a mostani leginkább olyan, mintha a többszörös hangsebesség után rögtön bekapcsolnánk a külön erre célra felszerelt hiperhajtóművet. Folyamatosak az üvöltözések, robbanások, becsapódó golyók, a tisztek igyekeznek felülkerekedni ezen a földi poklon, osztogatják parancsaikat, de mi semmivel sem törődünk, csak megpróbálunk életben maradni. Mindig van valami fordulat, mindig van valami döbbenetes jelenet, az akció egy mikroszekundumra se áll meg, még akkor sem, ha mondjuk éppenséggel egy lopakodós küldetés kellős közepén vagyunk. A feszültséget szinte vágni lehet, az adrenalin szintünk az egekben és valahogy mindig történik valami amire egyáltalán nem számítottunk. A kampány egy döbbenetesen élvezetes, hatásvadász (mégis remekül működő), teljes fordulatszámon pörgő száguldás a végkifejlet felé, ahol képesek voltak még az első részt is überelni. Nem mondanám hosszúnak, de nem is olyan nagy baj ez hiszen ha az ember igazán bele tudja élni magát a történtekbe – valljuk be ez nem túl nehéz –, akkor úgy fogjuk érezni, hogy ennyi elég is volt. Kissé megviseltek leszünk, leterheltek, hiszen a CoD nem egy gyerekmese, sose volt az. Ha többre vágyunk még mindig ott van az ultranehéz veterán fokozat, mellyel garantáltan meg fogjuk hosszabbítani egyszemélyes csatánkat a világ ellen…

 

Multi plalyer

Ugyanúgy, mint az előző részben, itt is tapasztalati pontot kapunk a tevékenységünkért, és rangokat tudunk lépni. XP-t kapunk, ha lelövünk valakit, kicsit több XP-t kapunk, ha ezt fejlövéssel sikerül, vagy ha épp azt a játékost lőttük le, aki előzőleg megölt minket stb. Mindenképp némi bónusz jár a meccsek végén, persze több, ha a mi csapatunk nyert. Emellett különféle achievementeket is elérhetünk, elsősorban a fegyverekkel külön-külön, vagyis megadott darabszámú frag az adott fegyverrel újabb adag XP-t jelent. Adott fegyverrel, adott szerelékkel elért fragek szintén újabb adag XP-t eredményeznek. Ezen felül vannak fegyvertől független achievementek is: olyan egyszerűbbek, mint például egy lövéssel több ember leterítése, de vannak összetettebbek is, például öljünk meg valakit dobókéssel, miközben villanógránát vakított el minket. Az újabb fegyvereket és felszerelést adott rang elérésénél kapjuk, de mint látjátok, csőstül jön az XP, peregnek a rangok, így nem olyan rettentő nagy kihívás a maximális 70-es szintet elérni (nemrég pedig napokig dupla XP járt mindenkinek). Ha valaki elérte már a 70-es rangot, de nem akar lemondani a szintlépés élményéről, az beléphet a Prestige-módba, ami annyit jelent, hogy kap egy új – Prestige 1-es – csillagot, és elölről kezd mindent, újra minden fegyverért meg kell dolgoznia. Ha ismét elérte a legnagyobb rangot, továbbléphet a következő Prestige szintre, és így tovább, egészen 10 szinten keresztül. Fegyverarzenál tekintetében semmi okunk nem lehet panaszra. Van egy kis kavarodás az előző részhez képest, de hamar megszokható. Ez alatt azt értem, hogy például a CoD4 MW-ben a legjobb mesterlövész fegyver a Barrett volt, itt meg azt nyomják a zöldfülű újonc kezébe. Hozzá kell tegyem, itt nem az a rendszer van, hogy egyre jobb és jobb fegyvereket kapok. Nem, nem jobbak, csak újabbnál újabbak, ez nagyon fontos. A fegyverek tulajdonságait remekül kiegyensúlyozták, így mindenki találhat magának valót. Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy az egyes rangú újoncok is kapnak pár előre összeállított osztályt felpimpelt fegyverekkel, hogy tényleg ne érezzék nagyon elveszettnek magukat. Elsődleges fegyverekből 4+1 kategóriában 23+1 közül választhatunk.Perkekből is van 16 féle, amiből egyszerre három lehet aktív. (Ha valaki nem tudná: a perkek olyan bónuszok, amelyek a karakterünk egyes tulajdonságait javítják, például gyorsabban fut, csendesebbek a léptei, stabilabban céloz, gyorsabban táraz újra stb.) A perkeknek is két szintje van, vagyis ha valamelyikkel teljesítjük a hozzá tartozó feladatot (challenge-et), akkor megkapjuk a másodlagos funkcióját. Például a Commando perkkel alapesetben nagyobb távolságban tudjuk használni a kést, bizonyos számú késes frag után pedig az esésektől nem fogunk sebződni. Ezekkel, és a fent említett szerelékekkel érdemes kísérletezni, mert nem tudhatjuk előre, hogy melyik kombináció fog leginkább passzolni a játékstílusunkhoz, és nagyon sokat jelenthet, ha megtaláljuk a megfelelőt.

Borittó

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr893525538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása