Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Plants vs. Zombies

2012. január 04. - Marczi13

 Sokszor láttunk már olyan játékot, hogy zombik támadnak rád, mivelhogy agyat szeretnének vacsizni. A játék alapját itt is ez határozza meg. Ez még nem is lenne olyan nagy dolog, amely kiemelné ezt a játékot a szürkeségből. Nade mi a helyzet akkor, ha a hagyományos fegyverekkel nem rendelkezel, és nem tudod velük lövöldözni ezeket a kripta-szökevényeket? Akkor jön a képbe ez a jókis PC-s játék, melyben a fegyvered a kerted.

Mint azt már említettem, a játék lényege, hogy megvédd házadat/magadat/agyadat a zombi-támadástól a kerti növényeid segítségével. Mert, ugye, az nem újdonság, hogy látsz egy zombit, előkapsz egy UZI-t és kettéloccsantod...nade az, hogy meglátsz egy zombit, elültetsz egy borsót, és az lövi szét? Na ez az, ami nagyon új...X)

A játék menete lényegében egyszerű, mégis eléggé összetett ahhoz, hogy a komolyabban komolytalanabb embereket hosszabb távra lefoglalja. Ahogy folyamatosan állod a támadásokat, úgy kapsz folyamatosan újabb és újabb növényeket, melyek téged védelmeznek az utolsó gyökér-szálukig. Emellett, "segítségedre" lesz a szomszédod, Crazy Dave is...akinek néhány feladatát lehet, hogy nem fogod feltétlenül szeretni, de nevetni fogsz, az biztos. Persze, az nem lenne csupa móka és kacagás, hacsak te erősödnél, a zombik meg mindig ugyanolyan gyatrák lennének. Ennek köszönhetően, a zombik is folyamatosan erősödnek, felvértezik magukat különböző "kevlarokkal" és hasonló nyalánkságokkal. És persze, folyamatosan leleményesebbek is lesznek...ha nem jutnak be az első udvarból, megpróbálnak hátul bejutni...éjjel vagy nappal, nekik nem számít (neked egy "kicsit" annál inkább), majd a tetőt is meg kell védened...a végén természetesen, eljön az igazság pillanata, és találkozol a főzombival, akit egy komoly csata keretein belül kell majd legyőznöd.

A laikus olvasó ez alapján gondolhatja, hogy "Ok, ez mind szép és jó, de nem rövid ez?" A válasz erre pedig az, hogy: nem! Mert ahogy mész a történettel, a különböző növényeken kívül egyéb extrákat is fel tudsz szedni, mint például a mini-játékok vagy épp a puzzle...vagy a túlélő-mód, aminek szerintem már csak a neve is sokat sejtet. Ezen kívül, egy saját kertet is tudsz magadnak szerezni, ez a pénzszerzés szempontjából lehet fontos...nameg, főextrának ott van a facsemete, amit felnevelhetsz naggyá és bölccsé, és ha ez sikerül, sok hasznos, érdekes és izgalmas tanáccsal fog ellátni téged, hogy mégjobban fokozhasd a játékélményt.

A hangok eléggé egyoldalúak, de a játék képe alapján rá lehet jönni, hogy ide nem is kellenek az extra hang-effektek, az bőven elég, ami van. A grafika meg pont ideillő, ez a játék nem elkápráztatni szeretne, hanem lefoglalni, és ez így is van rendjén. Tehát, ha valami komolytalan dolgot szeretnél csinálni, ami igazán leköt téged, akkor ez a játék készült neked.

Pontozás: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr93519995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása