Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

It- Az - Egy újabb bohóckodás, vagy egy jó horror?

2017. szeptember 07. - Nikosssz

 ˝Te is lebeghetsz˝

Azt hiszem az írót senkinek nem kell bemutatni, hiszen mindenki ismeri Stephen Kinget. Pár hete került bemutatásra egy másik regényét megfilmesítő alkotás a Setét torony, amely ugyan jó kikapcsolódás, de nem remekelt túlzottan. Az Azzal viszont már most elkönyvelhetjük a sikert, hiszen a kritikusok és a nézők is nagyon szerették a művet. A tegnapi vetítés során meg is értettem miért. Sokan féltek attól is, hogy a remake szégyen lesz az eredetihez képest, mint sok más filmnél, ennek azonban nagyon jót tett. Az egész filmet végigjárja a 80-as évek hangulata.A gyerekek a szabadban játszanak (kínozzák egymást), és a moziban is a Rémálom az Elm utcábant vetítik. A képi világ is tökéletesen beleillik, ahogy a rongyok és a díszlet is!


Bevallom őszintén tartottam a gyermekszínészek seregétől, és nem számítottam rá, hogy ennyire remekelni fognak. Finn Wolfhardot nagyon dícsérték a Stranger Things c. sorozatban, de sajnos azt még nem daráltam be. A filmben nagyon jó szerepet kapott, és ő volt a poénok fő forrása. Jaeden Lieberher a Billyt alakító ifjú színész szintén beleolvadt a környezetébe. A legjobb alakítást viszont kétségenkívül a Pennywiset életre keltő Bill Skarsgard köszönhetjük, aki bár teljességgel felismerhetetlen, fantasztikusan jó.


Számomra a film legfőbb pozitívuma az, hogy van története, és nem a jumpscare jelenetekre épül az egész. A mozi után pár embertől hallottam fél füllel, hogy az Annabelle2 mennyire jobb volt, mert azon legalább megijedtek. Számomra sokkal lelkesítőbb volt nem tucathorrort nézni, aminek már az első 10 percben elkönyveljük mi lesz a vége. Külön tetszettek a félelmektől való bejátszások, és bár nem ijesztgetéssel érvényesül a film, azért az is akad benne. Azt kell mondanom ilyen egy jó horrorfilm!

Negatívumnak az egyetlen dolog amit feltudok hozni az Pennywise szinkronhangja. Nekem valamiért nem passzolt be a karakterhez. De ez legyen a legnagyobb gond a további filmekben!

9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr3512804596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása