Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Baywatch: Ilyen egy hatalmas kihagyott ziccer

2017. augusztus 28. - csak Porter

mv5bmtu2njm2mtaxnl5bml5banbnxkftztgwmde5mdazmji_v1_sy1000_cr0_0_1474_1000_al.jpg

Mi jut eszünkbe arról a szóról, hogy Baywatch? Természetesen a tengerparton lassítva futó csajok és pasik a piros fürdőruhában. Ezzel a jelenséggel a 90'-es években egy konkrét sorozatot tudtak eladni, valamint világhírűvé tették David Hasselhoffot, Pamela Andersont, Erika Eleniakot, Jason Momoat vagy Carmen Electrat.  

Dwayne Johnsonék idejét látták annak, hogy újra megidézzék a Baywatch hangulatát, ezúttal egy egész estés film erejéig. A project egész jól indult: megszerezték Zac Efront, leszerződtettek szép lányokat és nem kellett visszafogni magukat, mivel alapból R korhatár-besorolást kaptak. Minden adott volt, hogy a Baywatch-ból egy remek paródiát készítsenek, olyan 21 Jump Street stílusban. Erre megkaptuk ezt a valamit...

mv5bmta1otaxndq5nzbeqtjeqwpwz15bbwu4mdkxotawmziy_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Mitch Buchannon és csapata vízimentők, akik arra tették fel életüket, hogy életeket mentsenek. Új tagfelvétel miatt a csapathoz csatlakozik Summer, a kicsit duci Ronnie és a beképzelt macsó, Matt Brody. A parton egyre több kábítószer üti fel a fejét, emellett még az érdekes halálesetek is megsokszorozódnak, így a Baywatch csapata nyomozni kezd...

Viszonylag könnyű dolga volt Johnsonéknak, mivel a Baywatch-sorozat eléggé gazdag poénforrás ahhoz, hogy egy remek vígjátékot vagy paródiát tudjanak készíteni belőle. Ezért is fájó a végeredmény, hogy egy ennyire jelentéktelen film lett végül.

mv5bmjezmta0ntawmv5bml5banbnxkftztgwmtk4mdazmji_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Az a helyzet, hogy a Baywatch a játékidő legnagyobb részében nem vicces. És nem azért, mert eleve komolyan vették volna magukat, hanem, mert próbálnak viccesek lenni, de sajnos nem működnek a poénok túlnyomó része. Most komolyan: az, hogy beszorul egy srác pöcse a napozóágyba 2017-ben még viccesnek számít? Talán anno az 1998-as Keresd a nőt! idején még az volt. És a poénok szintje kb. ezen a skálán mozog.

Sokkal jobban elsülhetett volna, ha tényleg a Baywatch-momentumokra koncentrálnak és azokra fűzik fel a poénokat, kikacsintásokat, mert így nem csak megidézik a kultikus sorozatot, hanem együtt nevetik ki azt a nézőkkel. Ehelyett kapunk egy viccesnek szánt filmet, ami csupán címében, meg egy-egy jelenettel emlékeztet csak a kultikus sorozatra.

mv5bmtuwmjczntgxmf5bml5banbnxkftztgwmja5mdazmji_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Összesen heten dolgoztak a forgatókönyven, mégis az lett belőle, hogy beleerőltettek egy teljesen felesleges krimiszálat - anno a sorozatban is a legrosszabb dolog volt - ami nem mellesleg végig kiszámítható és unalmas.

De ami a legdurvább, hogy egyáltalán nem éltek az R-besorolás adta lehetőségekkel. Ugyan néha-néha akad egy-két káromkodás, de semmiféle bevállalósabb jelenet nincs benne. Pedig pont a Baywatch az, ahol simán becsúszhatott volna egy-egy villantás, de pont ezen a téren szerénykedni a film.

mv5bmje5nzi0mjk3n15bml5banbnxkftztgwotk4mdazmji_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Összességében a Baywatch fájóan semmilyen. Pedig ott volt rá a lehetőség, hogy egy remek korhatáros paródia születhessen belőle, de helyette csak egy sótlan és viccet csak néha-néha tartalmazó film lett belőle. 4/10 és az is csak jóindulattal. 

mv5bmtu5mjk1otyxmv5bml5banbnxkftztgwnzk4mdazmji_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7112784924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása