Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Körök: Ezúttal félni nem, röhögni annál inkább lehet Samarán

2017. február 15. - csak Porter

mv5bzda0m2y4ymytmduyzc00yjriltk0owutmwiyndcwm2nhntg1l2ltywdll2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynji3otcxotu_v1.jpg

Szabad vagy, Samara! - hangzik el a film vége felé az egyik főszereplő szájából. Ilyenkor jutott eszembe, hogy a "Samara" helyett akár a "néző" szót is simán betehették volna, mivel eddig a kijelentésig vagy 90 perc tömény idiótaságot kellett végignézni. Persze, igaz, miért nézek meg egy olyan filmet, amiről már messze lerít, hogy a minősége kb. a béka segge alatt lesz? Hogy nektek ne kelljen!

A Körök talán legnagyobb hibája, hogy egyáltalán nem horrorfilm. De még thrillernek sem lehet nagyon nevezni, mivel a 107 perces játékidő teljes egészéből kifelejtették azt az aprócska filmes eszközt, amit úgy hívnak, hogy feszültség. 

mv5bzgmxzty0mgytnwq5ni00ytmylwiznjqty2q5nwzinjjizjvkl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

F. Javier Gutiérreznek sikerült a 2000-es évek egyik legijesztőbb filmes karakterét egy szinte már nevetséges szintre süllyedő rémisztgetős(nek szánt) filmbe belerakni. Míg a 2002-es amerikai A kör nézése közben összerezzentünk már attól is, amikor sercegni kezdett a tévé, itt csak legyinteni tudunk olyan hülyeségekre, mint például a film első percei.

Annyira látszik az egész filmen, hogy mindenkinek akkora kínszenvedés volt ezt a közel két órát megszűlnie, hogy az valami hihetetlen. Kezdve magukkal a forgatókönyvírókkal, akik még látszatra sem akartak egy épkézláb történetet kitalálni. 

mv5bodq5y2mwzjitnjnlyi00ntm4lwi4y2etyjg3nmrkzgu0ody0l2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Olyan érzésem volt a film nézése közben, mintha csak random egymás után dobáltak volna jelenetötleteket, amiket azelőtt 2 perccel találtak ki. 

Ezen sajnos a színészgárda sem tudott segíteni, mivel tehetségben kb. egy szinten lehetnek a forgatókönyvírókkal. Kezdve a női főszerepet alakító Mathilda Lutzzal és annak barátját játszó Alex Roeval. Mindenféle tehetséget nélkülözve próbálják meg előadni, hogy ők mennyire szerelmesek, miközben az Agymenőkből ismert Johnny Galecki igyekszik minél gyatrább játékával a főszereplő pároson is túltenni. 

mv5bzwnkngyzyjutntewny00yjgxltgzy2mtotkxotmzodmznmril2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

Ami még megmosolyogtató volt, hogy a főszereplőcsaj olyan nyomozói vénával rendelkezik, hogy azt Horatio Caine és egész csapata megirigyelhetné. Szinte a semmiből jön rá mindenre és olyan elméleteket old meg egy szempillantás alatt, hogy az már nevetséges.

mv5bndy4mzmwowqtotvjmi00mjm5lwfkywetzda2mtezmjbknja4l2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

A kör 2. is már eléggé gyenge folytatása volt az első résznek, de szerencsére itt van a Körök, ami mellett még a második rész is egy művészi alkotás. Ha rettegni nem is, de nevetni annál inkább lehet ezen a filmen, legalább ezért megér 3/10-et. 

mv5bndrlnjkwndatyjc5ys00otmxltkwodcty2eznwrhymzjnza2l2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjewntm2mzc_v1_sy1000_sx1500_al.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7112190340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása