Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Alex Proyas, az Egyiptom istenei rendezőjének kirohanása

2016. március 02. - csak Porter

mv5bmtqzotq4njm2nv5bml5banbnxkftztcwodkyodizmw_v1_sx1857_sy903.jpg

Zárj be egy kritikust egy szobába egy olyan filmmel, amit még senki sem látott, és miután megnézte fogalma sem lesz róla, hogy mihez kezdjen vele."

Alex Proyas nem egy aktív rendező. Filmjei után szeret kicsit kikapcsolódni, így nem meglepő, hogy két alkotása között eltelik 4-5-6, vagy esetleg 7 év is. Nincs is ezzel semmi gond, ha közben olyan filmeket tesz le az asztalra, mint a 90'-es évek két kultfilmjét, a Brandon Lee főszereplésével készült A hollót, vagy a Dark Cityt. A kétezres években az Én, a robotot és A képletet kaptuk tőle, ami már jóval megosztóbban sikerült, de egész jó filmek lettek.

7 évvel később, egy nagyszabású egyiptomi eposszal szándékozott visszatérni, mégpedig a Gerard Buthler főszereplésével készült az Egyiptom isteneivel, ami mégsem úgy sikerült, mint ahogy azt tervezték. Bármennyire is látványosnak szánták, már az első előzetes is hagyott némi kívánni valót maga után. Egyáltalán nem látszott rajta, hogy 140 millió dollárt öltek bele és inkább hasonlított egy olcsón készült játékadaptációhoz, mintsem egy nagy durranású Hollywood-i produkciónak. 

c6hyhiv2kygt8tlcjpn12kmqs08.jpg

Ezen a hétvégén végül kiderült, hogy a nézők is teljesen elpártoltak az Egyiptom isteneitől. Mindössze 14 milliót gyűjtött hazájában, és világszerte is csak 50 milliót szerzett, ami azért baj, mert ahhoz, hogy pénzüknél legyenek a készítők kb. 280 milliót kellene keresnie, és akkor még nem beszéltük semmiféle nyereségről. A rendezőnek pedig nem hagyta szó nélkül és egy hosszú Facebook posztban kifejtette, hogy miért hasalt akkorát a produkció. 

Véleménye szerint a filmkritikusok már az első előzetes után hangoztatták, hogy ez nem lesz egy jó film, majd később ezt lesújtó kritikákban is jobban kifejtették, amivel befolyásolták a nézőket és ezért maradtak távol az Egyiptom isteneitől...

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr358433588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása