Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

SpongyaBob: Ki a vízből! – Amikor a készítőknek elgurul a gyógyszerük

2015. február 26. - csak Porter

sandy-spongebob-patrick-on-the-beach-the-spongebob-squarepants-movie-sponge-out-of-water.jpg

A SpongyaBob Kockanadrág egy Emmy-díjas amerikai rajzfilmsorozat, amely 1999-től kezdődően töretlen sikerrel megy a Nickelodeon nevű csatornán. 2004-ben még egy egészen jó mozifilm is készült belőle, ami hozta a rajzfilmalapoktól megszokott kicsit dilis, de szórakoztató szintet. Majd számos epizódot elkészítő forgatókönyvírók és a rendezőjük úgy gondolták, hogy itt az ideje egy újabb mozifilmre. Csak azt nem tudom, mennyi kábítószer fogyhatott el a folytatás elkészítése alatt…

történet.png

SpongyaBob és barátai élik ”átlagos” mindennapjaikat Bikinifenéken. Egy újabb Plankton-féle receptmegszerző-akció során hirtelen eltűnik a Herkentyű Burger receptje. Mivel senki nem tudja recept nélkül elkészíteni a burgert, kitör az apokalipszis, és SpongyaBobnak Planktonnal együtt menekülnie kell. Nem is sejtik, hogy a recept egy kalóz kezébe került…

Vélemény.png

SpongyaBobot a legtöbben ismerik. Nem egy bonyolult mese, gyerekként - vagy akár idősebbként is - jó szórakozást nyújt azokban a 10-15 perces epizódokban. De a mozifilm bizonyította, hogy akár másfél órán keresztül is jó kikapcsolódást garantál. Én is láttam a mozifilmet és jó pár részt a sorozatból, így azért tisztában voltam a film megtekintése előtt, hogy mire számíthatok, de hatalmas csalódást okozott.

Olyan, mintha több kisebb történetet találtak volna ki, ami jól működhetne egy-két sorozatrészben, de egész filmként széthullott. Az első 20 perc még élvezetes is volt - amennyire élvezetes lehet egy SpongyaBob - aztán valakinek nagyon elgurulhatott a gyógyszere, vagy vicces cigit szívhatott, mert egymást követték az értelmetlennél értelmetlenebb történetek, a hülyébbnél hülyébb szituációk – még egy SpongyaBobhoz képest is – és jó pár jelenet hasonlított egy elborult elme furcsa képzelgéseinek. (Jó párszor néztünk össze a nézőtársakkal, hogy ez most micsoda.)

Mivel kicsit rajzfilm, kicsit animációs film és kicsit élőszereplős is, így meg kell említenem Antonio Banderast, a film emberi főszereplőjét, aki nem kicsit volt kínos a vásznon. Az, hogy a The Expendables – A feláldozhatók 3.-ban sem volt komplett, még vigyorogva elnéztem, mert tőle eltérő volt, néha vicces, és néha erőltetett, de ezek után megszépül az a szerep is, mert itt kérem szépen (Trópusi viharosan szólva): „Fullba nyomta a kretént!” Egyszerűen nem hittem el, hogy egy egész jó színész, hogy tud ilyen idegesítően erőltetett, humortalan, szar alakítást nyújtani.

Mostanában nem vártam ennyire vége főcímet, mint most. Sajnálom, mert lehetett volna jó is, mint az első mozifilm, de ez tragikusan förtelmes volt, olyan Nagyfiúk 2. szintű. Egyszer-kétszer felnevettem olyan spongyabobos humornak köszönhetően, de ezt leszámítva nagyon rossz moziélmény volt. Ha mesére akartok menni a moziba, akkor inkább a Hős6os-t ajánlanám!

Pontok.png

imdb.png

6.7/10

sajat értékelés.png

2/10

Borító.png

spongyabob-ki-a-vizbol-poszter.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr707223055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása