Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Könyvek, játékok, mesék, amikből már érett volna egy filmadaptáció

2014. augusztus 31. - TheKrisz

Úgy gondolom már rég ideje volt egy ilyen cikk megszületésének, amiben kategóriánként (könyv, játék, rajzfilm) említést tennénk, melyekből kellett volna már rég filmadaptáció. Lássunk is neki!

Könyv

1. Az emlékek őre


A tizenkét éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő társadalmat a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik évüket betöltött fiúk és lányok egész életre szóló pályáját kijelölik, egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát... Lois Lowry nagysikerű regénye alapján. ?

2. A szürke ötven árnyalata


A nagy sikerű regény nyomán készült film főszereplője Anastasia Steele (Dakota Johnson), egy irodalom szakos egyetemi hallgató, aki interjút készít Christian Greyjel (Jamie Dornan), egy jóképű és intelligens ifjú milliárdossal. Ana a férfi minden tartózkodása ellenére egyre közelebb kerül hozzá, Grey pedig képtelen ellenállni a lány csendes szépségének, eszének és független szellemének. Greyt azonban minden sikere ellenére sötét démonok gyötrik és Ana lassan egyre jobban felfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

3. Árnyak asszonya


Ed, az amerikai író, Londonba utazik, hogy ötleteket gyűjtsön a következő könyvéhez. Bolyong az idegen városban, miközben szörnyű titok is kísérti a múltjából, amitől, bármilyen elszántan próbálkozik is, nem sikerül szabadulnia. Ed válaszokat szeretne, de ezek helyett valami olyasmire bukkan, amire álmában sem számított: egy fantasztikus szerelemre. A nőt veszélyes kötelékek fűzik London egyik leghírhedtebb gengszterfőnökéhez - ha lebuknak, az mindkettejük halálát jelentheti. A tiltott viszony pillanatok alatt a feje tetejére állítja Ed világát. Kalandozásai az árnyak birodalmában megdöbbentő felfedezések sorozatához vezetnek, melyek elmossák a valóság és a képzelet közti határt.

Játék

1. Need for Speed


Tobey (Aaron Paul) tehetséges autószerelő, aki csapatával szupergyors versenyautókat épít és versenyeztet. A csőd széléről próbálja megmenteni garázsát, amiért vonakodva, de mégis összeáll a gazdag, és arrogáns ex-NASCAR pilótával, Dino Brewsterrel (Dominic Cooper). Már majdnem megköti az év üzletét az egyik autókereskedővel, Juliaval (Immogen Poots), amikor egy illegális versenyen Dino átveri, és Tobeyt emberölés vádjával ártatlanul elítélik. Két évvel később, a frissen szabadult Tobey eltökélt szándéka, hogy bosszút áll Dino Brewsteren, aki csapdába csalta, és rács mögé juttatta őt. Egyetlen cél vezérli, hogy elintézze az autóversenyzőt, méghozzá a hírhedt De Leon futamon. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden létező akadályt le kell küzdenie a keleti parttól egészen a nyugati partig. Szupergyors verdájával hasít az utakon, míg nyomában a zsarukkal, és Dino embereivel csak hűséges csapatában és a leleményes Juliában bízhat. Segítségükkel Tobey felrúg minden lehetséges szabályt, és bebizonyítja, hogy aki szenvedéllyel versenyez, az csakis győztesként kerülhet ki. Mert nála a szerelem, a bosszú, és benzin együtt pörgeti fel a motort.

2. Warcraft


A Legendary Pictures’ Warcraft adaptációja 2015. december 18 -án kerül majd bemutatásra Amerikában a Universal Pictures forgalmazásában.

3. Assasin's Creed


A next-gen konzolokra és PC-re is készülő játéksorozat első része a Prince of Persia-t és a Splinter Cell-t is jegyző Montreal Studio-tól.

Rajzfilm

1. Transformers


A Transformers: A kihalás kora a negyedik film Michael Bay rendező világszerte hatalmas sikert arató sorozatában. A film története azután indul, hogy az előző részben egy nagyszabású csata elpusztított egy nagyvárost, de megmentette a világot. Ahogy az emberiség újra kezdi megszokott életét, egy titkos csoport bukkan fel, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Eközben egy új, hatalmas, ősi veszedelem veszi célkeresztjébe a Földet. Az emberek egy új csoportjának segítségével Optimusz Fővezér és az Autobotok az eddigi legfélelmetesebb kihívásukkal néznek szembe. Egy hihetetlen kaland során újból kibontakozik a jó és a rossz harca, mely végül nagyszabású összecsapásba torkollik, szerte a világon.

2. Tini nindzsa teknőcök


Sötétség borítja be New York City-t, amint Zúzó és a gonosz Talpas Klán vasmarkába fog mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából. Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A Teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és poéngyáros operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost, és leleplezzék Zúzó ördögi tervét.

3. Power Rangers


A Lionsgate újraéleszti a Power Rangers franchise-t, mert úgy gondolja, van még elég rajongó, aki beülne egy filmre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr206652725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása