Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Lucy - Mi lesz, ha eléri a 100%-ot?

2014. augusztus 17. - Nikosssz

történet.png

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Vélemény.png

A film amiatt volt moziban nézős, hogy ha már néztük a Galaxis őrzőit, akkor beültünk utána erre is. Mivel az előzetes alapján egy igen pörgős akciófilmre számíthattunk, hasonló sztorival, mint a csúcshatásban. Azonban míg a csúcshatás, az elejétől a végéig egy jól kidolgozott, kemény akció film volt kellően drámaian előadva, a Lucy elhasalt, főként a film másik fele miatt. Persze ezzel sem lett az év legnagyobb csalódása, de azért nem ilyen lezárásra számítottam.

Az elején szépen felvezetik, hogy a főszereplőnk milyen kis naiv, hogy külföldön egy buliban simán bárkitől bármit elfogad, majd ebből kerül a nagyobb bajba! Későbbiekben már választ kapunk pár kérdésre, és elkezdődik az a fajta akció, ami még bőven elmegy a filmben. Lucy minden féle dolgot tud csinálni, amit eddig még nem. Amit aztán már nem értettem, az az hogy hogyan lehetséges az agykapacitás növelésével a fájdalom nem érzése... Erről is beszél valamit a film másik részében, de ez is , mint sok más párbeszéd egy hétköznapi ember számára nem lesz teljesen világos.

Ami zavart a filmben azok az egyes bevágások voltak. Szemléltetni próbálták még azt is ami egyértelmű volt, mint például a zsákmányát becserkésző ragadozókat. És még több ilyen előfordult teljesen oktalanul is néha. A másik, hogy túlságosan elmentek olyan irányba, amibe nem kellett volna. Ahogy a főszereplőnk a repülőn utazva reagál a szervezetéből távozó anyagra, vagy ami a végénél történik. Teljesen tönkre vágta az amúgy igenis jó filmet. Persze még így is maradt elég pozitívum is a filmben, hogy az ember ne kapcsolja ki, hanem végig nézze. Az egyik ilyen fő gyöngyszem számomra az autós üldözés volt. Kegyetlen jól megvolt csinálva, és nem csak egy unalmas megszokott autókázást láthattunk. A másik ami tetszett, hogy egy úgymond komolyabb hangvételű filmhez képest elég sok jó poén található benne. PErsze nem az a fajta amin sírva nevetsz, de elmosolyogtatja az embert.

A szereplők közül nem is igazán tudok kit kiemelni Scarlett Johansonon és Morgan Freemanen kívül. Scarlett mintha egy kicsit olyan tájra tévedt volna, amiben nincs igazán otthon. Vagyis az elején így gondoltam, ugyanis a Fekete özvegy alakításával ellentétben, itt egy meggyötört, ijedt tinit kellett alakítania, amit valljunk be nem igazán tudott remekül csinálni. Azonban az első 20 perc után megkaptuk az általunk kedvelt kemény, vad csajt, és egyből fel dobta a filmet is, hogy azt kellett eljátszania, amiben már párszor jeleskedett. Morgan nem túlzottan kapott sok szerepet, de azt kell mondjam elég volt neki, hiszen így maradt idő, hogy jobban megértsük Lucy történetét. Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a film kellemes időtartamú, szóval nem is húzták el túlzottan, és szerintem kellően hosszú is.

Kicsit összesűrítve szóval azt mondhatjuk, hogy a Lucy jó kikapcsolódást jelent másfél órára, de nem túl sok maradandót hagy. Az elején még nagy reményeket fűzünk hozzá, de borzalmas befejezést produkáltak. Egy jó kis esti mozizásnak megfelel! Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png6,6/10sajat.png7,5/10
Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr676609287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása