Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Transformers: A kihalás kora

2014. június 30. - Nikosssz

történet.pngA Transformers: A kihalás kora a negyedik film Michael Bay rendező világszerte hatalmas sikert arató sorozatában. A film története azután indul, hogy az előző részben egy nagyszabású csata elpusztított egy nagyvárost, de megmentette a világot. Ahogy az emberiség újra kezdi megszokott életét, egy titkos csoport bukkan fel, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Eközben egy új, hatalmas, ősi veszedelem veszi célkeresztjébe a Földet. Az emberek egy új csoportjának segítségével Optimusz Fővezér és az Autobotok az eddigi legfélelmetesebb kihívásukkal néznek szembe. Egy hihetetlen kaland során újból kibontakozik a jó és a rossz harca, mely végül nagyszabású összecsapásba torkollik, szerte a világon.

Vélemény.pngAzt hiszem egyértelműen állíthatom, hogy a film az idei év egyik legjobban várt blockbustere volt. Hiába tudhatta a nép, hogy mit fog kapni, hiszen az előző 3-ban is az volt, mégis sokan kapták  fel a fejüket a hír hallatán, hogy egy újabb trilógián dolgoznak a készítők. Szóval negyedszer felhasználva a receptet pár újítással még mindig tombolnak a robotok, és készen állnak a folytatásra, hiszen a nem kis költségvetésű film már most visszahozta a másfélszeresét, ami valószínűleg zöld utat ad az 5. résznek, és a zárójelenetek közt is valószínűsíthető utalást kapunk rá.

Ami jellemző a filmre, az a tipikus Michael Bay-es mozihúzások. Szóval a filmben bőven több robbanás, több akció, több lassítás, és még több transzformert kapunk. Bár az elejét furcsa módon eléggé lassabbra vették, és néhol már vontatott volt, a végére nem volt olyan perc, ami miatt kár lenne a jegyáráért. És bár a legtöbben lehúzzák a filmet Bay szokásaival együtt, nekem személyesen ez lett a 2. legjobb Transformers filmem szorosan az első része után.

Lássuk csak az új hozzávalókat, amik miatt szintén sok ember kételkedett a filmben. Az első és legnagyobb változás a szereplőgárda jelentette, ugyanis Shia LaBeouf helyét átvette a közkedvelt Mark Wahlberg , és neki nem a barátnőjét keverték az űrkommandóba, hanem kislányát akit  Nicola Peltz alakít. Mondhatni neki ez az első nagyobb filmje, ha az Utolsó léghajlítót nem említjük. Ehhez képest szépen lehozta a szerepét, bár párszor észrevehetően túljátszott. Markynak egy olyan karaktert adtak, amit nem nagyon tudtam hozzáilleszteni. Persze a kötekedős, beszólogatós apuci szerepével vitte a prímet, de mint feltaláló?! Érdekes húzás volt mindenesetre. A másik nagyobb újítás a robotokhoz köthető. Mindenek előtt szót ejtenék a trailerben is megjelenő, nagy port kavaró dinobotokról. Végig az ő megjelenésüket vártam, és az is érdekelt, hogy vajon kinek az oldalán állnak majd, hiszen az előzetesben volt pár jelenet, ahol harcolt Optimussal, és olyan is ahol a fővezér meglovagolta a tűzokádót. Nos a szuper trafókat a végére hagyták, és a ......... oldalán álltak. 

Ami még tetszett, azok a kocsik amiket a filmben felfedezhetünk, amikor épp nem robotok, akik szétzúzzák a városokat, és autópályákat. Űrdongó marad a márkájánál, csak kicsit újabb generációra vállt, míg pár új arc behoz a képbe 1-1 szuperjárgányt, hiszen a Lamborghini mellett láthatunk Pagani-t is és a Bugatti Veyronját is. Emellett a kamionok is nagyon jól bepasszoltak, főleg a gonosz kamion!
A sztoriban külön tetszett, hogy az emberek megpróbálták kihasználni, és a technológia részévé alakítani az űrből jött technikát. Ennek nagyon jó jeleneteket köszönhetünk, és nekem bejött, ahogy ez a fajta változás végbement. Persze az eredeti transzformerek is szépen változnak át, és meglepően elég sokszor is, ami nálam szintén plusz pont.

A hangeffektek, szintén Bay stílusúak, szóval minden robbanásnak megvan a maga hangja, és minden törés-zúzás szintén nem kíméli a dob-hártyát! Az autó hangoknál van ami sikerült van ami nem. Sajnos utóbbiból többet tudnék mondani. De azért kárpótol mindenkit majd a rally chevrolet az eleje táján!
3D szerintem itt is csak a divatot követve lett bemutatva, hiszen semmi különösebbet nem láthatunk 1-2 jelenetet leszámítva ahol a puskacső szinte a képünkbe van tolva.

Összességében jó kis mozi, ami hűen tükrözi az előző 3 részt vizuálisan, szépen halad a sztori is, és mindig kapunk valami újat. Vajon legközelebb mivel rukkolnak elő a srácok? Majd meglátjuk pár év múlva, addig is irány a mozi, és jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat.png8,0/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr926454659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása