Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hogy rohanj a veszTEDbe

2014. június 29. - Nikosssz

történet.png
Seth MacFarlane (Ted) a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

Vélemény.png
A Ted c. vígjáték írója és rendezője Seth MacFarlane az akkori agymenése után elhozta nekünk ezt a remek kis filmet. A magyar címnek persze frappánsnak kellett lennie, még ha semmi köze az eredetihez is. A Ted utalással gondolom jelezni akarták hogy az a film is azoknak az embereknek köszönhető akiknek ez is.

A másik filmmel ellentétben itt az író-rendezős Seth vizuálisan is szerepel a filmben, és nem csak a hangját kölcsönözte, mint Teddy-nek. Rajta kívül számos jól ismert színészt kaphatunk. Ott van például Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson vagy épp Neil Patrick Harris. Azt hiszem mindenki remekül hozta a formáját, és szép alakításokat láthatunk. Neeson az akció filmjei ellenére, egy vígjátékbaj is jól hozza le az akcióhős karaktert, még ha rossz oldalon is áll.  Ami még feltűnhet, hogy az előző film női szereplője is eltűnt, de ezt Seth nem engedte csak úgy, és ha már szerepet nem vállalt/kapott , azért az indián beszélgetés során felcsendül, Mila Kunis neve.

Vizuálisan semmi rosszat nem mondhatok a filmre. Remekül oldották meg a díszletet, és tökéletesen repítenek el minket a vadnyugatra egy kicsit régebbi időbe. A színészek jelmezéért felelős egyének megérdemlik a dícséretet, mivel nagyon jó göncöket adtak a színészekre, és minden jelenethez odaillőt. Ami még + az az, hogy a ruházat alapján már kideríthető ki hová tartozik.

A humor fő eleme a filmnek, és nagyon jó megoldások vannak benne. Van amit a magyar szinkronnak is köszönhetünk, de van ami szimplán a helyzetével szüli meg az egyes részeket. Gondoljunk csak Neil P. Harris és Seth Macfarlane párbajára. Tipikusan olyan vicces jelenet, ami nem mindenkinek fog tetszeni, akárcsak a trágárság a filmben. Nálam azonban az ilyen témájú poénok is gazdára találtak, és a trágárság is kötelező egy ilyen stílusú filmben nálam, főleg a Ted után. Szóval a zseniális megoldások szerencsére nem haltak meg a trailerben, bár elég sokat elsütöttek ott is. Biztosíthatlak, hogy Seth mosolyt hoz azok arcára, akiknél a Teddel is megcsinálta. Személy szerint ezt még jobban szerettem mint a maci filmjét. De ezt már mindenki döntse el maga. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,3/10sajat.png9,0/10Előzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA! 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr746452163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása