Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A tél katonája és az Agent of S.H.I.E.L.D esete ...

2014. április 17. - CSKJozsef

Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy jó volna ha külön írom meg a két kritikát, de inkább ha már úgyis annyira összeillenek akkor jöjjön egy kalap alatt:

Captain America: The Winter Soldier és a Agents of S.H.I.E.L.D. már igazi komoly crossover-t képvisel. Kicsit magyarázok aki nem érti: első évad 16.  része felvezeti a Kapitány második kalandját a 17. rész meg a következményekkel foglalkozik. A Thor 2 crossover nem volt nagy durranás, igen a trailerből tudtuk, hogy Londonba csetepaté lesz és a S.H.I.E.L.D oda megy takarítani, nem olt nagy meglepetés. Itt viszont az egész egy történet, aminek ha tudod a végét elronthatja a végét.

A film önállóan is nagyot üt! Nagyon nagyot. Nálam speciel felkerült a top 1-be lekerülve a Bosszúállókat! Na jó azért ezt eltúloztam, de a második hely talán meglesz. És igen meglett.

A film több cselekményszállal operál, amit majd a végén összerakhat a néző is, és akkor komolyan meglepődik. Persze  a filmnek vannak hibái, de ha eltekintünk ezektől  élvezni fogjuk.

Viszont nem ajánlom megnézni a S.H.I.E.L.D további részeit, konkrétan a Winter Soldier legnagyobb csavarjait megtudjuk a 17. részből. A kettő együtt egy hosszan átívelő történet ami az egész S.H.I.E.L.D struktúrájára kihatással lesz.

[spoiler]

A film végén két bónuszjelentét kaptunk, az első felvezeti Bosszúállók 2. részét a másik az Amerika kapitány 3 (?)-at talán ? Az első biztos, Olsen kisasszony a repkedő kockákkal, a második bónusz jelenet (amire az egész teremben 2-en maradtunk) viszont nekem jobban tetszett, remélem lesz folytatása. A S.H.I.E.L.D rész viszont nagyon durva! Az egész évadon keresztül nem tudtam, hogy mit akarnak elérni egy látnokkal, mi értelme lesz egy jövőbe látó. A film után és a 16-17. rész után leeset az állam, így már azért sok minden érthető.

[spoiler vége]

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr506048996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása