Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Paranoia

2014. február 19. - Isten88

történet.png

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol, máris az utcán találod magadat, hacsak meg nem zsarol a főnököd. Az ambíciókkal teli fiatal pályakezdő Adam (Liam Hemsworht) mindent megtesz azért, hogy előre jusson a ranglétrán, ám egy hiba után nem mindennapi második esélyt kap kegyetlen ördögi főnökétől, Wyattől (Gary Oldman): a cég versenytársánál, Wyatt egykori mentoránál, Jock Goddardnál (Harrison Ford) kell kémkednie. És Adam számára csomagban érkezik a Manhattan exkluzív: siker, menő autók, pénz, csillogás,a legjobb nők.
Azonban Adam hamar rájön, hogy ő is csak egy bábu Wyatt játszmájában. Meg kell találnia a menekülő utat, mert Wyatt mindenre képes, hogy az előnyt megszerezze. Gyilkosság? Az is belefér. De egy valamivel nem számol, hogy a királyok közt a gyalog lehet az igazi vezér.

Vélemény.png

Adott két multicég, (hát nekem rögtön a Samsung vs. Apple jutott eszembe a filmről, főleg hogy az Eikon majdnem olyan mint az Ájfon...) két fejessel, egy jó nő aki elvarázsol, egy keményfiú aki sakkban tart és pár szerencsétlen, akiket be lehet palizni. Vagyis ha úgy vesszük csak egy ember, Liam Hemsworth, akit rávesz az egykori cége, hogy épüljön be az ellenfél hálózatába és lopja meg őket, aztán kész is a Paranoia című film. Kiemelném rögtön az elején, hogy nem egy rossz filmmel volt dolgunk, de azért maradandó élményeket sem fog bennem hagyni az alkotás. Elsősorban nem értem miért lett a címe Paranoia, mert senkinek nincs üldözési mániája, de a főszereplőn szorongást vagy félelmet sem veszek észre, attól eltekintve, hogy egyszer szóba kerül, hogy őt mindig figyelik, aztán a következő képkockán megint mintha semmi ilyen nem történne éli az életét tovább emberünk. :D Mikor elkezdtem nézni a filmet, én arra számítottam, hogy a főhősünket sakkban fogják tartani, ami valamilyen szinten meg is történt, de nem éreztem akkora nyomást Liamen, mint amit kellett volna. A két nevesebb, elnézést három nevesebb színész hozza a formáját, harmadik személyünket sajnos nem sokat látjuk majd a film alatt, Harrison Ford és Gary Oldman alakítása a megszokott módon zseniális, de ugye ezen nincs mit csodálkozni, Richard Dreyfuss sajnos itt nem kapott nagy szerepet, Liam apját játsza és van néhány vicces megszólalása. Julian McMahon a Kés/alatt-ból ismerős lehet mindenkinek, jól áll neki és jól játsza a rosszfiú szerepét, de róla se tudok több jót mondani. A történet is eeeeelmegy, kicsit húzzák a cselekményt és őszinte leszek, volt, hogy azon gondolkoztam megyek és most beletekerek a filmbe, de mindig akkor történt valami nem várt dolog, mikor ezt elhatároztam, így ezzel megbocsájtok a vontatott cselekményszálnak.Külföldön nagyon lehúzták a filmet, az IMDb-n is 6 pont alatt van perpillanat, ennek az okát nem tudom, de ennyire nem rossz a film, ezt bátran ki merem jelenteni. Főleg hogy a mű óriási hiper über giga mega nem várt fordulattal végződik, úgyhogy ha másért nem is, de azért feltétlenül megéri megnézni.

Pontok.png

imdb.png5.6/10

sajat.png6.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr255822042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása