Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Mocsok (Filth)

2014. február 06. - DavidRawrr

történet.png

Bruce Robertson a korrupt és álszent rendőrt előléptetésétől már csak egy gyilkossági ügy felgöngyölítése választja el. Az előléptetés megszerzésére kollégája Ray is esélyes, ezért Bruce a sikertelenség gondolatától vezérelve mindent megtesz azért, hogy Ray-t és mindenki mást környezetében - parancsnoka tudta nélkül - gátlástalanul tönkretegyen saját karrierjének érdekében. Kollégáit egymás ellen fordítja, feleségeiket elcsalja és titkaikkal tartja sakkban őket. De a hazugságspirálból, amit létrehozott már ő sem tud szabadulni. Életének zavaros múltja látszik visszatérni: újra a kokain, a szex és az erőszak lesz úrrá rajta, mely lassan az őrületbe kergeti. Kérdés, hogy képes-e visszatérni a valóságba és megoldani az ügyet vagy a kollégái számára is egyre nyilvánvalóbb elmeháborodott viselkedésében leli vesztét.

Vélemény.png

Irvine Welsh-nek számtalan sikeres művet írhatunk a számlájára. Ott van például a 90-es évek egyik legmeghatározóbb filmje a Trainspotting. Nos tavaly egy újabb megkérdőjelezhetetlen Welsh 'múvi'-t kaptunk, ami más, mégis nagyon jó!

Nos a történet nagyon jó, sőt mitöbb zseniális. Nem egy egyszerű storyline-ra kell gondolni, hanem egy kevert, ám ugyanakkor nagyon jól összerakottra. Az egésznek az adja meg a varázsát, hogy először csak light-os vígjátékot láthatunk, majd ez után átcsap az egész egy drámai filmbe, ám még ekkor sem kell megfeledkezni a az elején megkapott vígjátékról, ugyanis még ekkor is kapunk nagyon sok, jó poént. Morbid, elvont, beteg de nagyon szórakoztató. Ezt fűszerezi a remek dialógus és átvezetés felhozatal. Nem volt olyan párbeszéd a film során amin ne mulattam volna, és a műfaj kedvelői ugyanígy lesznek majd.

Tavaly James McAvoy (Bruce Robertson) tavaly már alakított egy nagyot a Transszal, ám ezúttal is zseniális az alakítása, sőt már-már túlteljesít saját magán. A karakterét én nagyon bírtam, és szinte zsigerből hozza a karakterét, nincs unottság, nincsen rossz érzelem kifejezés, egyszóval tökéletes.

Tetszett a Trainspotting? Ami hasonló témát dolgoz fel, és hasonlóan elvont és elmeháborodott? Akkor ezt ne hagyd ki mert nagyon korrekt, nagyon jó! Újabb film, mely bátran vonulhat be 2013 legjobbjai közé!

Pontok.png

imdb.png7.5/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr795801745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása