Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Világvége (The World's End)

2014. január 16. - DavidRawrr

történet.png

Összetartás, könnyed humor, nagy ivászat, megkérdőjelezhető választások, némi verekedéssel és robbanó ajándékkal fűszerezve - ez jellemzi Edgar Wright új filmjét, melyben ismét felbukkan Simon Pegg és Nick Frost. A történet 1990 június 22-én kezdődik. Newton Haven-ben, ahol öt tini srác kocsmatúrával
akarja megünnepelni az iskola végét. Hiába azonban a lelkesedés, a lista végén álló kocsmába - a Világ Végébe - már nem jutnak el. Húszegynéhány évvel később az "öt muskétás" visszatér, hogy egy újabb pohármaraton keretében befejezzék, amit egykor elkezdtek.

Vélemény.png

Nagy kíváncsiság övezte Edgar Wright trilógiájának 3. darabját. A Haláli hullák hajnala és a Vaskabátok sikeres, szórakoztató élménye után ugyan azt a szintet vártuk tőle! Simon Pegg és Nick Frost párosa ezúttal is felbukkan, és már megannyi együtt játszott film után ismét nagyot alakítanak!

Nos, mit is hozott ez a film nekünk? Remek szórakozást, sok-sok jó poént, szókimondó stílust, elegendő akciót! A történetben nem kell keresni a logikai összefüggést, noha jól fel lett építve a sztori. Tetszett, részletes volt, imádtam azokat a jó angol poénokat. A szituációk remekül lettek felvezetve, nincs összecsapva, jól lett kitöltve a majd 2 órás filmidő.
Az átvezetések azonban átlagosak, és a dialógusok is néha picit unottak, de összességében nem ront az élményen!

Szereplők! Taroltak! Simon Pegg (Gary King) és Nick Frost (Andy Knightley) párosát ismételten imádtam. Nagyon egymáshoz passzolnak, az alakításuk kirobbanó, a karaktereik megnyerőek sőt mitöbb szerethetőek. De ne feledkezzünk meg a többiekről sem, pl.: Martin Freeman vagy Eddie Marsan (Oliver Chamberlain és Peter Page). Szóval nagyon jó a színész válogatás, sem túljátszás, sem unottság nincs az alakításukban.

NE HAGYD KI! 2013 egyik legjobb vígjátéka lett a Világvége!

Pontok.png

imdb.png7.1/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr985761377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása