Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Nyeretlenek (All About the Benjamins)

2013. december 01. - Nikosssz

történet.png

Bucum Jackson fejvadász olyan kisstílű fickókat kapcsol le, mint Reggie, aki óvadék ellenében szabadult, de nem jelent meg a tárgyalásán. Miközben Reggie-t üldözi a nem igazán hagyományos és minden szempontból törvényes módszerekkel dolgozó Bucum, az üldöző és az üldözött váratlanul egy gyémántrablás közepébe csöppen Időben sikerül kereket oldania, de később rájön, hogy nem úszta meg ennyivel: egy lottószelvényt ugyanis véletlenül a kisbuszban hagyott, és kiderül, hogy megütötte vele a jackpotot! Reggie és Bucum útjai újra keresztezik egymást. Reggie a szelvényt akarja, Bucum Reggie-t.

Vélemény.png

Ice Cube és Mike Epps egy olyan alakítást hozott össze, ami a filmünket egy hatalmas akcióvígjátékká alakította. A film első felében túlnyomó részben a humor volt jelen, míg a második felére átbillen az egyensúly az akció részekre. Korrektül lett megoldva, mert nem rontják le egymás színvonalát a két stílus, inkább mindkettő megmutatkozik egy bizonyos időre. A szereposztás kiválósága ott mutatkozott meg legjobban, hogy Mike már első ránézésre egy idióta balfácán, Ice Cube pedig pénzt akar keresni, és ezért mindent megtesz. Pár jelenet tényleg annyira vicces, hogy nagy nevetés vagy több perces mosolygást vált ki az emberből. A kedvenc részem, amikor az elején az üzletben beszélget az eladóval, és közben kioktatja, hogy hogy is kell ejteni a 80 számot. Többször elgondolkodtam, milyen is lenne, ha Mike Epps összeállna egy pár film erejéig a Wayans testvérekkel. Nem tudhatjuk biztosra, de szerintem megszületne az év vígjátéka. Ice Cube-ra visszatérve. Már volt pár mű amiben jelen volt, és jó színész is. Nálam először a Vas c. filmben jelentett fontosabb karaktert. Ezzel egy újabb remekművet hagyott maga után. Persze a két nagyágyú mellett mellékszereplőnek feltűnik Eva Mendes például. Őt sokszor láthatjuk egy főszereplő Barbie babája ként. Tommy Flanagan a nemtúl ismert és felkapott színészünk meg kapta a főgonosz szerepét, amit hírnevéhez képest, jól játszott!

A történetről nem tudnék sokat mondani, de megpróbálom a tőlem telhető legtöbbet kihozni belőle. Először is lehetne rá mondani, hogy az alapkoncepciót már rengetegszer láthattuk, mert így van. Azonban mégis más a film, de nem igazán tudnám kiemelni miért. Talán csak Mike és Ice viszik el a hátukon az egész filmet, és a sztorit. A történetből kifolyólag rájöhetünk, hogy pár lövés is elgördül, aminek következtében jönnek a fizikai, és elméleti bakik. Igen, nem szűkölködik bennük a film, ez tény. Ha valaki a realitás miatt ül le megnézni egy filmet, az sajnos sok jó műről lemaradhat. A Happy.end jelen van a film végén, de ez is hagy pár megoldatlan kérdést. Mindenesetre én jól szórakoztam a filmet, és bátran merem ajánlani másnak is. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png5,4/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr985669935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása