Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire)

2013. november 24. - Nikosssz

Vélemény.png

A film a folytatása a 2012-es The Hunger Games című filmnek, és Suzanne Collins könyvén alapul.

Az első rész nem lett annyira erőteljes, sőt néha egyenesen unalmas is volt, de a második rész ezt a problémát legyőzte, és egy igazán izgalmas, és kellemes közel 2 és fél órás filmet raktak elénk, bár lehet, hogy ez a rendező, és forgatókönyvírók váltásának is köszönhető.

Aki olvasta a könyvet (mint jómagam) nyilván más szemmel nézi a filmet, mint egy olyan ember, aki nem, de meg kell, hogy mondjam, szerintem a film áthozza a könyvet. Mint minden adaptációnál itt se tudtak megtartani mindent, hagytak ki, és írtak át dolgokat, de minden érthető teljes mértékben még így is (erre a tanú a barátom, aki nem olvasta a könyveket, de eljött velem megnézni a filmet, és értette is).

A történet szerint a 74. Éhezők Viadala után vagyunk, és eljött az idő, hogy Katniss és Peeta győzelmi körútra menjenek. Az indulás előtt azonban nem más, mint maga Snow elnök látogatja meg a mi kis „fülig szerelmes” főhősnőnket, hogy megkérje: győzze meg őt magát, hogy valóban szerelmes, elvégre senki sem hitte el azt a sztorit, a trükközést a lázadás jelének vették, és bizony néhány helyen forradalom is tört ki emiatt.

Azonban már az első állomáson kudarcba fullad a körút, ugyanis Katniss senkinek sem szólt Snow elnök látogatásáról, és Peeta bizony igen felelőtlen dolgot tesz, majd Katniss is fokozza a hangulatot a beszédével, aminek a vége tragédiába torkollik. Ezek után Katniss és Peeta, mint robotok teljesítik az út hátralévő részét, és végül egymás támaszai lesznek. A körút végén a Kapitóliumba érkeznek hőseink, ahol végül Snow elnök egy elegáns fejrázással közli Katniss-szel: bizony nem sikerült meggyőzni senkit.

A körút végén jön a visszatérés a saját körzetükbe, és várják a 3. Nagy Mészárlás, azaz a 75. Éhezők Viadalának a bejelentését, ahol Katniss és Peeta már mint mentorok lesznek kénytelenek megjelenni. A Nagy Mészárlások szabályai mindig különösek, ám idén milyen véletlen – a szabályok folytán Katnnis és Peeta visszakerül az Arénába, hogy ismét élet-halál harcot vívjanak.

No, de ennyit a sztoriról, akit a többi is érdekel, annak irány a mozi :D Higgyetek nekem, megéri megnézni a filmet, rengeteg viccesebbnél viccesebb jelenet van benne, és azok számára, akik a könyvet nem olvasták tartogat még meglepetéseket a film ;)

A színészi munka szerintem jó volt, kivételesen eltalálták tényleg a karaktereket. A legnagyobb alakítást szerintem mondjuk továbbra is Woody Harrelson hozza, de azért Elizabeth Banks mellet se menjünk el csak úgy, aki remekül hozza a kissé felszínes Effie karakterét, de amikor kell, gyönyörűen beleér a szerepbe, és a fájdalmat sugározza – igazán néha talán ezt a maga stílusában. Jennifer Lawrence remekül hozza át Katniss Everdeent a vászonra, nagyon örülök, hogy kapta meg a szerepet. Josh Hutcherson se volt rossz Peeta, de azért nem olyan erőteljes, mint a korábban kiemelt alakítások, a Gale-t alakító Chris Hemsworth pedig igazából elveszik, nem teljes mértékben jön át az ő lényege a filmben (na, ez talán mégis egy olyan pont, ahol előnyben vannak a könyvet olvasók :D)

Mint ahogy fent is említettem, a film remek kikapcsolódás, túllépet az első részen, és magasan veri is azt. Akinek nem tetszett az egy, szerintem azért nyugodtan adjon egy esélyt ennek a résznek, nem fog csalódni. 
Pontok.pngimdb.png8,3/10sajat.png8,5/10Borító.pngElőzetes.png

Az írást köszönjük jövőbeli szerzőnknek! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr835654118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása