Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A titánok haragja (Wrath of the Titans)

2013. október 22. - DavidRawrr

történet.png

10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz (Sam Worthington) már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett, és a fiát neveli. De az Olümposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia (Zeusz, Hadész és Poszeidón) vetett a Tartarosz mélyére. Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, és Hadész (Ralph Fiennes) meg Arész (Edgar Ramírez) az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz.

Vélemény.png

Minden film szériának van egy gyenge pontja, az pedig a folytatás! Általában a 2.-3. részek már nem ütik meg azt a bizonyos szintet, amit az első rész hozott! Ilyenkor azt gondolhatják, az első rész sikeres volt, milliókat kaszált, a 2. részt is ugyanennyien megnézik majd, sőt többen.

Aztán vannak azok az esetek, amikor igen is megüti a 2. rész az 1. rész szintjét, sőt.. jobb is lesz mint az előző. A titánok haragja pontosan ilyen! Több szempontból is, le is részletezem.

Szóval, a történet jól meg lett írva, szerintem helytálló folytatás, részletes, akciódús! Az átvezetések itt már jók, nem éreztem azt sehol sem, hogy csak egymás mögé lettek dobálva a jelenetek. A következő javítás a poénok - mert még mindig van neki. Végre tudtam nevetni rajtuk! Ott van eleve Agenor (Toby Kebbell), akiben egy Tony Stark veszett el, és irtó vicces karaktere a történetnek!  Ám a dialógusok még mindig tartalmaztak unott, vontatott részeket.

Szereplők terén pedig mégjobbak lettek az alakítások, és plusz pont, hogy ugyanazokkal folytatták mint az első részben. De most már mindenki oda tette magát! (Perszeusz - Sam Worthington, Hádész - Ralph Fiennes, Zeusz - Liam Neeson). Árész karakterét Edgar Ramirez kapta, és nagyon jól alakított!

Látványvilága pedig továbbra is tökéletes, ezt nem is részletezném!

Nos! Továbbra is ajánlott a fantasy kedvelőinek, de én mindenkinek ajánlom, mert ez is mint az elődje egy esti mozihoz tökéletes!

Pontok.pngimdb.png6.5/10

sajat.png9.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr525592716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása