Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Óz, a hatalmas (Oz The Great and Powerful)

2013. október 17. - Nikosssz

történet.png

Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val (Mila Kunis), Evanora-val (Rachel Weisz) és Glinda-val (Michelle Williams), hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.Vélemény.png

Egészen meglepett, a meseadaptáció, még ha kicsit át is írták. Ezt főleg a látványvilág váltotta ki, de itt-ott pár jó szöveg is bekerült. Az elején majdnem bedőltem a színek hiányának, de időben rájöttem, hogy nem fekete-fehér filmet kapunk. Azt nem is teljesen értem miért kellett úgy kezdeni. Na mindegy is.

A szereplők igen jól alakítottak.James Franco eleinte nem akart egybe állni Óz szerepével, de az idő múlásával ezt elfogadjuk, és kezdhetünk figyelni más dolgokra. A másik jó színész aki fel lelhető a filmben az Mila Kunis. Általában ő a jó oldalon harcol, vajon ebben változtat rajta az alkotás?

Mindenesetre a fő cselekmény enyhén (nagyon!) eltér az általunk ismerhető történettől, de ettől függetlenül olyat alkottak, ami emészthető kategóriába tartozik. Látványilag perfekt megoldásokat láthatunk végig, de a párbeszéde, és az átvezetések eléggé lerombolják a film színvonalát. Ami számomra vitte a prímet, az a szárnyas majom. Hatalmas figura benne, és még aranyos is. Sajnos nagyon többet nem is tudok, és nem is érdemes írni a filmről. Szóval jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr535581716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása