Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Éjsötét árnyék (Dark Shadows)

2013. október 07. - DavidRawrr

történet.png

Az átkok nem öregszenek. Egy XVIII. századi férfi, Barnabas Collins megszerez mindent, amire vágyik: pénzt, hatalmat, birtokot, csak a szerelemben nincs szerencséje, ugyanis egy boszorkány (Eva Green) egy sértésre átokkal felel. Barnabast kétszáz évvel később véletlenül kiszabadítják a sírjából, és nem nyugodhat békében: visszatér a régi házába, ahol kénytelen megismerkedni zavaros XX. századi utódaival. Jobb híján beköltözik a családi rezidenciába, megpróbálja elviselni az anyukát (Michelle Pfeiffer), a velük lakó pszichológus, a lázadó kamaszlányt - akiknek mind megvan a maga sötét titka és őrült terve az új rokonnal: a kísértetiesen vén ősapával.

Vélemény.pngTudom, unjátok már Tim Burton-t!

Na nézzük!

Emberből vámpír! Lerágott csont már a vámpíros téma, ebből is van 4 részes film (Twilight), sorozat, könyv meg minden egyéb. Ám ez a film mégis más, a története egyedi, jól megírt, vicces és fantázia dús egyben. Nem az az átlagos vámpír film, hanem egy jól összerakott és jó pofa történet. Ehhez jön a jó átvezetések halmaza, a jó hangulat. Ám néha kicsit monotonnak és unalmasnak tűnt. (Igen, volt benne negatívum!)

Szereplők terén van két megszokott! Johhnny Depp és Helena Bonham Carter (Barnabas és a pszichológus). Az a gond, hogy a Karib-tenger kalózai óta Depp már nem mutat újat. Ebben a filmben is rengetegszer láttam viszont a már Jack Sparrow-tól megszokott karakteres mozdulatokat, mimikát stb. Mindezt persze vámpír jelmezbe rövid hajjal. Helena nem kapott annyi szerepet, de jól alakított. Aztán ott van még Michelle Pfeiffer (anyuka) aki viszont jobban teljesített mint Depp. Illet a karakter hozzá, és jól is alakította. Eva Green a gonosz boszorka szerepében szintén jó volt. Megvan hozzá a fizimiskája, hogy eljátsza, illik hozzá.

Szóval akkor, egy vámpíros film, egy lejárt Depp-el, de jó történettel és más jó színészekkel. Hát azért nem lett ez olyan rossz! Egy esti mozinak tökéletes!

Katt ide, és indulhat is a mozizás!

Pontok.png

imdb.png6.5/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr735555319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása