Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Jégkorszak (Ice Age)

2013. október 06. - Nikosssz

történet.png

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben, nem éppen emberbaráti szeretetből, csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is.

Vélemény.png

2002-ben az első részével hatalmas sikerrel robbant a filmvilágba a jégkorszak első része. Mára már 4 részessé nőtte ki magát, és mint hatalmas siker volt (Bár számomra a 4-es már nem jött be.). Az animáció sok ember kedvence lett, és szinte a világ minden táján tudják kiről van szó, ha pl. azt mondjuk, hogy Sid a lajhár.

Szóval kaptunk egy jól kitalált történetet, ami összehozott egy különös csordát. A csorda tagjai itt még csak 3 fő, és egy fél, aki csak ebben a részben kíséri útjukon hőseinket. Igen ő az a fél, aki körül forog az első rész. Egy kisbaba, akit megtalált a mamut, és a lajhár. Később nem túl jó szándékkal hozzájuk csapódik egy kardfogú tigris, akit éhesen láthatunk akkori társaival együtt. Ebből adódóan enniük kell, és egy mamut épp elég falat. Már  csak meg kell oldani, hogy földre döntsék. A többiek pedig a kisgyereket szeretnék visszaszolgáltatni az apjához.

Útjuk során hatalmas kalandokban lesz részük, és Sid szerencsére szállítja a poénokat. Mondhatjuk, hogy nélküle el lehetne felejteni a mesét, de vele és a néhol felbukkanó mókussal egy nem mindennapi alkotást kaptunk. Erről a jó kis animációról nagyon többet nem is lehet írni, inkább befejezem azzal, hogy minden mesekedvelőnek ajánlom az erőszaktól mentes, és szép képi világgal rendelkező animációt.

Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7.5/10sajat.png10/10Borító.pngElőzetes.png

IDE KATTINTVA PEDIG ONLINE IS MEGNÉZHETITEK! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr235554555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása