Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Croodék (The Croods)

2013. szeptember 30. - Nikosssz

történet.png

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszi körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. 
Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya - és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot.Vélemény.png

Egy mese az alkalmazkodásról, a fejlődésről és a családról- Ez mind a Croodék -ban található meg. Egy nem hagyományos animációs meséről van szó. A Jégkorszak óta nem láttam ilyen alkotást amiben a tanulság és a szeretet ennyire jelen van, meghintve egy kis poénsorozattal. Az ősemberes poénok betaláltak, és megmosolyogtattak.

A legtöbb komikus jelenetet a modernizáció, és persze a családfő csőrét maró anyósa adja nekünk. Crood, mindig örül egy-egy veszélyes rész után, ha a létszám eleinte csökkent egyel. Persze hamar r´kell jönnie, hogy a nagyi nem adja olyan könnyen magát. Guy egy előrehaladt elme a többiek közt és ötleteit a család nagyobb része csodálja. 

Az animációs részek nagyon fainul vannak megcsinálva. Ezt sok mesénél írtam már, de ez tényleg fantasztikus.Számomra a legjobb és legszebb jeleneteket az állatok [ vagy mik ] állították össze. Mind egyedi, és egyik mesében sem láttam ezekhez hasonló alkotásokat.

A mese legfőbbképp a szeretetet azon belül is a családot egybe tartó szeretetet fejezi ki. Ezt a vége felé láthatjuk tisztán. 

FIGYELEM!!! Ez egy mese, és kicsit sem áll a realitás pillérjein sem, ezért aki ezt elvárja egy mesétől, az hagyja ki ezt. Nem szeretem a negatív kommenteket ilyen téren egy animációs filmnél, de sajnos sokat olvastam.

A Croodék hatalmas sikerének hála, nem volt kérdéses a folytatás sem. A DreamWorks már be is jelentette, hogy várhatjuk az őskori család következő kalandjait csak még nem tudni mikor. Addigis itt az első rész amihez j´szórakozást kívánok.

Pontok.pngimdb.png7,3/10sajat.png9,9/10Borító.png

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr475541709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása