Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A rettegés háza (The Amityville Horror)

2013. szeptember 29. - DavidRawrr

történet.png

Szörnyű bűntény történt 1974-ben a Long Island-i Amityville-ben: meggyilkolták az Ocean Avenue 112. szám alatti házban lakó családot. Kiderült, hogy Ronald Defeo végzett a szüleivel és a négy testvérével. Azt állította, hogy a házból hallható "hangok" sarkallták arra, hogy elkövesse a gyilkosságokat. Egy évvel később a Lutz házaspár költözik a házba a gyerekeivel, abban a boldog hitben, hogy megtalálták álmaik otthonát. Ám hamarosan bizarr és megmagyarázhatatlan dolgok történnek, jelezve a még mindig ott ólálkodó Gonosz jelenlétét.

Vélemény.pngRengeteg filmre rámondják azt, hogy "Igaz történet alapján!". Van, hogy tényleg valós a történet, van, hogy csak azért lesz egy történet igaz, hogy még kapósabb, félelmetesebb, hihetőbb legyen. Jelen esetben tényleg egy igaz történetre épül a film, ugyanis egy kis keresés után is rengeteg mindent fellelhetünk az 1974-es mészárlásról.

Így a film története már ezen okból fogva is jó. Azt hittem, hogy majd az egész '74-es eseményt dolgozzák fel egy film keretében, de, mint azt olvashatjuk, nem.

Így jön a többi rész ami vagy jó vagy rossz. Szerencsére az átvezetéseket jól megoldotta a rendező. Másik a hangulat. Sokszor itt vérzik el egy horror film, ugyanis ahelyett, hogy tényleg félelmetes lenne, csak nevetséges lesz. Ám ez is jól el lett találva, és bár nem paplan alá bújva néztem végig, de azt kell mondjam, félelmetes volt.

Szereplők tekintetében is jól teljesített a film. Ryan Reynolds (George Lutz) nagyon jól eljátszotta az egész karaktert, bele értve a már őrület határán lévő "gonosz" George-ot is! Felesége (Kathy) szerepét Melissa Geroge kapta, és szintén jól sikerült neki. Az érzelem kifejezések mindkettőjüknél hihető, nem lettek elkapkodva és nem tűnnek unottnak!

Hogy kinek ajánlanám? Hát végülis bárkinek aki szeretne látni egy jó horror filmet!

Pontok.png

imdb.png5.8/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr925539775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása