Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A felhők fölött 3 méterrel (Tres metros sobre el cielo)

2013. szeptember 23. - Nikosssz

történet.png

A történet két különböző világban élő tinédzserről szól. Egy valószerűtlen kapcsolat krónikája, ami gyakorlatilag lehetetlen, mindazonáltal elkerülhetetlen. Babi tehetős felső középosztálybeli családból származik, aki korlátok közt nőtt fel, jól nevelt, ártatlan és betart minden szabályt. Hache ellenben lobbanékony, lázadó alkat, és megbízhatatlan természet. Állandóan keresi a veszélyt, folyamatosan harcban áll mindennel és mindenkivel, illegális motorversenyeken vesz részt. A két fiatal megtapasztalja az igazi szerelem érzését.

Vélemény.png

Rengeteg a negatív véleményezés a filmről, és még több a pozitív. Bár sokan csak a főszereplőnk miatt dicséri a filmet, aki nem más mint Mario Casas (A filmben H). Kiemelném, hogy én nem is miatta és nem is a csajszi miatt kedvelem a filmet. Csak egyszerűen tetszik a hangulata, a története, és az egész felépítése. Pár részen ténylegesen romantikus, párszor viszont igazán drámai film.

A története elég kiszámítható, a végén kívül. Az a szokásos sablonos cucc van benne, hogy a rossz fiú beleszeret a jó kislányba, és fordítva is elkezd alakulni valami. A jó kislány kicsit rossz lesz, a rosszfiú pedig jó. Annak ellenére, hogy H. próbál megjavulni elég sokszor mutat agresszív, szemét viselkedést. Ez is nagyot nyom a filmben. Nálam a pozitívum felé vitte, hogy az elejétől kezdve nem csöpög a lánynak, hanem olyan szemtelen módon próbálja megszerezni. A végén levő drámai csapás, a női lágyabb szívű nézőkből  könnyen válthat ki pár könnycseppet.

A főszereplőink , bár nem túl ismertek jól játsszák szerepüket. Persze Mario Casas nevét már többen ismerhetik, de ezt a filmnek köszönheti, ugyanis ez hozta meg főként a hírét. Igaz , hogy volt pár filmje már előtte, de semmi komolyabb alkotás. Ez viszont talán a védjegyévé vált.

A kedvenc részem a filmben a bálszerű összejövetel, amikor H megy , és bocsánatot kér barátnőjétől, és közben egy iszonyat jó zene szól.. Nem más mint Alphaville-től a Forever young.

Mindenképpen ajánlanám a filmet azoknak a nézőknek, akik egy filmtől nem azt várják, hogy a tökéletes lávsztorit mutassa, hanem inkább egy vadabb, viccesebb és drámaibb változatát. Aki viszont az előbb említett stílust keresi keressen mást! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat.png9,5/10Borító.pngElőzetes.png


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr785529299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása