Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A burok - (The Host)

2013. augusztus 07. - Nikosssz

A burok a szerelem és az áldozathozatal története a közeli jövőben, amikor az egész emberiség sorsa veszélybe kerül. A Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el. A Lelkek átveszik az irányítást a legtöbb ember elméje fölött, testüket azonban érintetlenül hagyják, és beleköltözve buroknak használják. A kevés emberi ellenálló egyikét, Melanie-t (Saoirse Ronan) elfogja a Hajtók egyike (Diane Kruger), akik az utolsó emberektől védik az új fajt. Kétségbeesett csata után Melanie testébe beleoperálnak egy Vándor nevű Lelket. Vándort figyelmeztetik, hogy a heves érzelmek, a szenvedély és az élénk emlékek miatt nem könnyű egy emberben élni, ám van valami, amire nem számított: teste korábbi lakója nem hajlandó átadni az elméje fölötti uralmat.


Kezdeném a leírást a sztorival. Érdekesen hangzik, sőt jól hangzik. A testrabló idegenek szinte a teljes emberiséget felhasználták egyfajta buroknak. Persze egyből bele lehet kötni, hogy minek? A filmben kiderül, hogy több bolygón keresztül mentek már, és tovább mentek. A Vándor névre hallgató fő˝hősünk˝ is már több testben volt. De akkor most komolyan mi értelme, hogy vándorolnak? Szóval jó sztori a lényeg, de mégsem tökéletes. Aztán az, hogy az ötlet jó, a kivitelezése még lehet irdatlan vacak. Ez olyan középutat talált meg, ami a jótól messze van, de még nem annyira rossz.

A filmet már csak azért is darabokra marcangolták az Alkonyat filmek ˝rajongói˝, mert a Burok is Stephenie Meyer regénye alapján készült, akárcsak az említett filmek.

Én nem untam a filmet. Barátnőm viszont nemtudott mit csinálni kínjában! Ami nekem tetszett azok a hajtók által használt járművek. A Lotus kocsik, a helikopter és a motor is mind acél színű. (Tükröződnek). A másik dolog amiről fel lehet ismeri őket az a ruházatuk. Mindenki fehér öltönyben szaladgál, ami sosem lesz piszkos!

Egyszer nézhető filmnek titulálnám, de mindenki döntse el maga, hogy mennyire van oda az idegenek románcáért, vagy a szerelmi 3(vagy inkább 4)szögért.

5,7/105,5/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr15450506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása