Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Pancser Police - (The Other Guys)

2013. augusztus 01. - Nikosssz

történet.png

Sokféle rendőr van: vannak a gyors, kemény zsaruk, akik mindig tudják, mit kell mondani, ha végre szembetalálkoznak a főgonosszal. Persze akadnak olyanok is, akik jobban érzik magukat a központban, amikor az íróasztaluknál ülhetnek, és jelentést írhatnak. Allen (Will Ferrell), a gyilkosságiak könyvelője legalábbis ilyen. Társát, Terryt (Mark Wahlberg) azért más fából faragták, de amióta egy túl gyorsan elsült pisztolynak köszönhetően nyilvánosan megszégyenült, Allen mellé osztották be. Ők ketten csak messziről bámulják az ügyosztály menő kopóit Dansont és Manzettit (Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson), míg végül egyszer úgy hozza a sors, hogy kénytelenek a helyükre lépni. Eljön a nagy lehetőség, hogy megmutassák, ők is igazi rendőrök; végre bebizonyíthatják, bennük is ott bujkál valahol az elszánt nagyvárosi cowboy - de sajnos, minden egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelték.

Vélemény.png

A nyitójelenet miatt, azt hihetjük, hogy egy nagyon kemény akció filmet kapunk, amiben a két főszereplő nem más, mint Dwayne ´The Rock´ Johnson, és Samuel. L. Jackson. Azonban pár perc után rájövünk, hogy vannak keményebb dolgok is mint a két izomagy. Ilyen például a járda.

Aztán rá kell döbbennünk, hogy a két szuperzsaru helyett, Mark Wahlberg és Will Ferrell próbálkozását kapjuk. Ha ezt elfogadjuk, azzal együtt, hogy ez egy vígjáték, akkor egész kellemesen el lehet bambulni a filmmel. Ha viszont csak a golyózápor érdekel, akkor a nyitójelenet miatt, még mindig nem ajánlom.

A sztori kerek egészet ad. Nem túl bonyolított, és csak kicsit elcsépelt. Egy adócsalási ügyet akarnak felgöngyölíteni, ami nagyon durva üggyé válik. Kis pancserkedés, aztán piázás, pancserkedés, önmagukba néznek, és all in bedobással nyernek.

A két társ közti különbség érdekes viszályokat szít, amik a poénok fő eredetei. A másik vicces dolog, az Allen és a barátnője Sheela (Eva Mendes) érdekes kapcsolata. A fater, hogyan tudta összeszedni ezt a csajt, és még sok másikat?

Sajnos vannak, eléggé nevettető képtelen poénok, amit el kell nézni. Egy másfél órás mozit, nehéz úgy csinálni, hogy minden vicc jó legyen. Ha ez mellett el tudunk tekinteni, akkor jól szórakozhatunk  a filmen.

Pontok.pngimdb.png6,6/10sajat.png8,0/10

Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr165436700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása