Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Rio

2013. július 31. - bady262

történet.png

Blu egy lakásban élő, háziasított ara papagáj. Egy napon találkozik a szabadon élő Jewellel. Elszökik otthonról, hogy részt vegyen élete legnagyobb kalandjában, álmai papagájával, Rio de Janeiróban.


Nemzet: amerikai
Stílus: animációs, családi, kaland, vígjáték
Magyar mozibemutató: 2011. április 21.
Amerikai bemutató: 2011. április 8.

Vélemény.pngSzép jó napot kívánok mindenkinek !

Ma egy remek kis animációról szeretném le írni a véleményemet, ami nagyon megfogott. Először a egy haverom ajánlotta hogy egy jó mese, és hogy meg éri megnézni. Először nem fordítottam rá sok figyelmet, de aztán utána néztem, és a előzetes megtekintése után egyből kedvet is kaptam hozzá. Már a bemutatóban lehet érezni hogy ez egy nem mindennapi animációs mese lesz. Persze a jégkorszak alkotóitól már valamit kell várni, hisz raktak már az asztalra re animációs meséket. Hiszen a Jég Korszak is egy igen nagyon jóra sikeredet mese volt. Itt sincs másképp. Amint kiderül az az hogy lesz egy főhősünk, egy Ara madár aki egy kicsit fog különbözni a saját fajtájától. És hogy egy remek kis utazásra lesz lehetőségünk a híres utcai táncairól Rio De Janeiro -ban. A legelső pillanatban ahogy elkezdjük nézni a Rio-t megfog minket a nagyon szép, alaposan kidolgozott animáció, a madarak és persze a zene is amit el énekelnek nekünk a repülő kis barátaink. Persze van benne egy kis drámai rész is, amin lehet elszomorodunk, de onnantól kezdődik az egész kaland amit Azur át fog élni, és ami meg is változtassa az életét. Amit még tudni kell hogy egy nagyon remek kis mese, amiben jó poénok és vicces jelenetek vannak és persze egy nem kevés romantika is, ami nagyon is ide illő. Amikor néztem, nem volt olyan pillanat amikor unatkoztam vagy nem kötött volna le. Még ami érdekesebbé teszi az egészet az az hogy kicsit máshogy lássuk a madarak életét, hogyan is kell élvezni és hogy is élvezik más kultúrák közt a többiek. Valahogy negatívumot nem is tudok mondani, egyszerűen nem vettem észre benne semmi olyat ami kiköthető lenne. Egy nagyon csodálatos kis animáció, amit meg éri nézni a gyerkőcökkel, családdal és nem utolsó sorban a párotokkal. Biztos díjazni fogja, ha szereti az animációt.

Ha kedvet kaptatok egy animációra, akkor tessék egy kalandra fel, amiben Azur-t és barátait követhessük.

 Borító.png

 

rio.jpg_1080x1480

Előzetes.png

Pontok.png

imdb.png6,9

sajat.png8.2

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr195436548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása