Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Ideglelés Csernobilban (Chernobyl Diaries)

2013. július 24. - Nikosssz

1986. április 26. A Csernobil atomerőmű négyes számú reaktora felrobban, ezzel pedig 400 atombomba erejének megfelelő radioaktív szennyeződés szóródik szét a levegőben. A szomszédos Pripjaty városka még napjainkban is lakatlan. Épp ide igyekszik hat huszonéves fiatal, akik felbérelnek egy "extrém" túravezetőt, aki a figyelmeztetések ellenére elviszi őket az elhagyott kísértetvárosba 25 évvel a katasztrófa után.


Már a címe hallatán tudtam, hogy ezt a filmet meg akarom nézni. Sajnálatos dolog, ami akkor történt, de ezek ellenére nagyon érdekel Chernobyl. és persze Pripjaty.  Aztán miután megnéztem, azon gondolkodtam, mit is lehetne mondani róla.

Nos sikerült rájönnöm, és azt mondhatom, hogy elég tűrhető kis film volt. Azt tény ként vehetitek, hogy a történeten nem dolgoztak túl sokat. Pár bulizós fiatal extrém akar lenni, és a figyelmeztetés ellenére elvitetik magukat a ˝szellem városba˝. Aztán kezdődnek a furcsaságok. Eleinte kísérteteknek hiszik őket, ám rá kell jönniük, hogy zombik közé keveredtek. Jöhet sorban a kaszabolás!

Ami kárpótolhat a gyenge sztoriért az a látványvilág. Nagyon jól visszatükrözi Pripjaty városát (legalábbis fotók alapján.) Úgy éreztem, hogy ez tényleg az a hely. És, hogy nekem is ott kéne lennem.

Kivetnivaló még a színészi játék. A párbeszédek holt gyengék. Meg aztán nem is játszanak olyan jól egyes jeleneteket. A túravezető szerepe viszont elég jó volt. Talán  ő volt az egyetlen, aki többet ért a zombiknál.

A film végéről még pár szót. Ezen picit meglepődtem. Olyan KGB-s titkolt ügynek hat. Volt akkoriban pár eltitkolt dolog. Most miért ne lehetne!

Az IMDb értékeléssel teljesen egyet értek!

5,0/105,0/10


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr985423223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása