Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Parker

2013. július 22. - sunfah2

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. De utolsó akciója során társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig - azt hiszik - a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy revánsot vegyen. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén, Palm Beachben bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megkaparintani a szajrét, mindenkit elintézni, és mosolyogva távozni.

Jason Statham ámokfutásában semmi újdonság nincs.A színész mint mindig,most is hozza a formáját de ezt már megszokhattuk.

Érzelmet keresni az arcán teljesen felesleges,fapofával játsza végig a filmet,viszont színészi teljesítménye nem kimagasló.Viszont elpusztíthatatlan,nem fél használni a fegyvereket és ahol megjelenik ott kő kövön nem marad.

Tömören: A Parker nem is olyan rossz film.

Persze az amerikai sablonosság itt is nyomot hagy,képtelenségek tömkelege látható a filmben,mint például a főszereplőt ért sérülések órák alatt begyógyulnak,és mintha mi sem történt volna felépül.

Viszont az ilyen apróságokkal ne is foglalkozzunk,mert egyrészről szőrszálhasogatás másrészről tönkrevágja a filmet.

A stáblista nagyvalószínűséggel szart a realitásra,és inkább Jennifer Lopez fenekével próbálták a hiányosságokat pótolni(ami,megjegyzem még így 40 évesen is baromi jó)

Nem nagyon törték magukat a film gyanánt,nem cifrázták agyon apróságokkal,és ez bármennyire is hihetetlennek hangzik jót tett a filmnek.Nem hiába,egyszerűség gyönyörködtett. 

A játékidő szerintem hosszabb lett a kelleténél,meg lehetett volna ezt oldani csekély másfél órába is,és kivágni a sok üresjáratot a filmből.

Igaz minek is cifrázni,az akciófilmek sohasem a történetről szóltak,hanem a fegyverekről,a nőkről,és a bunyókról.

Nyilván nem csak nekem tünt fel,hogy mennyire hasonlít a Visszavágó-hoz,igazott Mel Gibson magasabb szinvonalon müvelte a bosszú mesterét.

Kikapcsolódásnak tökéletes film.Nem újít műfajt,de nem is ez volt a cél.Egyszerű tucatfilm,semmi több.

 

Egy szó mint száz: Stathemnek nem a legjobb filmje,de nem is a legrosszabb.

6,1/107,0/10



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr425419122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása