Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

22 Mérföld - Kibírjuk az utazást?

2018. november 13. - Nikosssz

„Hogy hiszek-e a télapóban? Nem! Vagy a fogtündérben? A-A! Elhittem amikor a három volt nejem azt mondta, hogy mindörökké szeretni fognak? Hát kur@ra nem! És hogy azt hittem-e, hogy nem hallgatnak le? Igen! Mind azt hittük.”

Peter Berg rendező és Mark Wahlberg páros már letettek pár alkotást az asztalra. A Deep Water Horizon és a Lone Survivor is az alkotópáros érdeme, akárcsak a Patriot´s Day. Bár a film akció thriller címkékkel dolgozik, az utóbbit nem biztos, hogy a nézők kézenfekvőnek érzik, ugyanis hiányzik az az izgalom ami a thrillerekben alapkövetelmény (legalábbis annak kéne lennie). Az akció része viszont teljesen helyt áll, mivel másfél óra játékidőben jócskán akad golyózápor, de emellett nagyon kemény verekedős jelenetek is, amik a film kemény magját adják. Ezek a jelenetek Iko Uwaisnak köszönhetőek főleg. Az indonéz színész/kaszkadőr ismerős lehet a Rajtaütés c. filmből, ahol szintén hasonló stílussal dolgozta meg a gyengébb idegzetű nézőket. A brutalitás itt sincs másképp, és egész pofás mozdulatokkal büszkélkedhet. Egyértelmű a film megnézése után, hogy nélküle nem lenne ugyanaz az egész. Ez sajnos a többi szereplőről nem mondható el. Bármennyire is bírom Markyt a filmhez nem sokat tett hozzá. Megtudjuk, hogy kiskorában hiperaktívnak bélyegezték, és pár egyéb részletet, de ettől még nem ismerjük a karaktert, és ez hiányzik. A Walking dead özvegyéről szót ejteni is kár, hiszen Lauren Cohan egy idegbeteg anyukát alakít, aki elbánik pár rosszfiúval,akár félkézzel is, de idegileg kiakasztja exférje. A semmitmondó karaktereket bővíti még az egyik új Feláldozhatók tag is Ronda Rousey.

Történetileg a film egy kicsit össze van kavarodva. Több kérdés is megválaszolatlan marad, de számomra a legnagyobb kérdés a kormány és Li Noor közti csetepaté alapja maradt. Ezenkívül telis tele van logikai bukfencekkel az egész alkotás. A végére azért csak sikerült egy kis csavart vinni az egészbe, bár aki egy kicsit jobban figyeli a képernyőt, nem fogja ez a húzás meglepni... Elvileg a filmet trilógiának szánták, ami az utolsó képsorokkal is azt sugallja, hogy ennek még nincs vége, de majd meglátjuk, hogy fog muzsikálni a számok terén. Bár a moziból kiérve már nem is gondoltam rá, de amíg odabent ültem végig lekötött, ezért én elbírnék viselni egy folytatást.

Összességében egy erősebb középkategóriás akciófilmet kaptunk, ami tökéletesen követi a jól bevállt utat, nem mondd semmi újat, elhasalnak a logikával, de mégis a pörgése fenntartja az érdeklődést, és az akció jelenetek odab@sznak!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7014354033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása