Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Csődbe ment a The Weinstein Company

2018. február 28. - csak Porter

2000px-the-weinstein-company-logo_svg.png

A Bob és Harvey Weinstein által alapított The Weinstein Company tavaly került nagy botrányba, amikor kiderült, hogy Harvey Weinstein producert rengetegen vádolják szexuális zaklatással. A mostanra már csak #metoo néven ismert botránysorozat sok más hírességet is elért, a vállalat pedig habozás nélkül kirúgta Harvey-t a The Weinstein Company-tól.

Ezután visszafordíthatatlanná vált a vállalat sorsa, így próbáltak minél hamarabb túladni rajta. Sokáig úgy volt, hogy a Maria Contreras-Sweet nevű befektetőcsoport veszi meg 500 millió dollárért, ám az egyezség mégsem született meg, így a vállalat hivatalosan csődöt jelentett.

20150330_024300_ap647057724142.jpg

A The Weinstein Company azért is fontos a filmgyártás terén, mert ott készültek a Quentin Tarantino által rendezett filmek, vagy olyan Oscar-díjas és Oscar-díjra jelölt alkotások, mint A király beszéde, a The Artist - A némafilmes, a Napos oldal, a Kódjátszma, az Oroszlán, vagy a Wind River - Gyilkos nyomon.

59dba26e6d80ad23008b5036.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7013706730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása