Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Egyenesen át: Egy újabb felesleges remake

2017. október 07. - csak Porter

flatliners-official-movie-traile.jpg

Még a 90'-es évek elején Joel Schumacher egy elég ütős témájú filmet készített, amiben olyan sztárok keresték a választ arra a kérdésre, hogy mi történik velünk a halál után, mint Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin és Oliver Platt. Az egész hangulatos thriller azonban mégsem aknázta ki a sztoriban adódó lehetőségeket és sajnos megrekett egy bizonyos szinten.

Amikor kiderült, hogy készül belőle egy "modernebb" verzió, kimondottan örültem, hiszen a téma még mindig elég izgalmas és nagyon sok lehetőséget tartalmaz. Aztán egyre jobbnak tűnt a stáb a rendezővel (Niels Arden Oplev - A tetovált lány), a forgatókönyvíróval (Ben Ripley - Forráskód) és a főszereplőkkel (Ellen Page, Diego Luna, Kiersey Clemons). Ennek a filmnek működnie kellett volna, ám a végeredmény mégis rácáfol erre.

mv5bmgnizje3zjqtowjkoc00ntkzlwe0m2mtmge0nmezntdlnddlxkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndc_v1_1.jpg

Courtney egy szörnyű baleset következtében elveszti szeretett kishúgát, majd jó pár évvel később medikaként kezdi el kutatni a halál utáni életet. Bevonva pár kollégát kísérletezni kezdenek: megállítják a szívüket, majd pár perc múlva visszahozzák magukat. Ám nem várt mellékhatásai lesznek a próbálkozásaiknak...

Valahogy így néz ki egy olyan remake, ahol ötletes az alapkoncepció, és ahelyett, hogy az eredeti hibáit kijavítva a készítők egy pazar thriller tennének le az asztalra, ugyan úgy nem kezdenek semmit a helyzettel, és inkább egy hamar felejthető tucatfilmet gyártanak. Ennyi erővel azt a 20 millió dollárt, amiből készült, nyugodtan ki is dobhatták volna az ablakon, nekünk, nézőknek pedig nem rabolnak el ismét 100 percet az életünkből.

flatlinersthreeshot_0_1.jpg

Ugyanis az Egyenes át ugyanazt a hibát követi el, mint 27 éves elődje: felvázol egy remek alapot, majd igazából nem kezd vele semmit, sőt itt rosszabb a helyzet, mert ezt a hiányt egy nagyon olcsó B-filmes ijesztegetéssel próbálja kompenzálni, ami így 2017-ben eléggé szánalmas.

A színészgárda elég jó, csak nem ezekre a szerepekre. Most komolyan, higyjük el, hogy a 38 éves Diego Luna egy medikust alakít csakúgy, mint a 30 éves Ellen Page? A 90'-es évek tinifilmjeire voltak jellemzőek az efféle casting mellényúlások... De itt van Kiefer Sutherland rövid szerepe is (aki ugye az eredeti filmben is benne volt), amivel szintén nem kezdtek semmit, még egy kikacsaintás erejéig sem...

mv5bmjewotk5otm1nf5bml5banbnxkftztgwodiymze2mji_v1_sy1000_cr0_0_1552_1000_al_2.jpg

Igazából nem is akarnám tovább szaporítani a szót. Az Egyenesen át csak egy újabb strigula a felesleges remakek sorában, amiben ott volt a potenciál, ám a készítők még arra is lusták voltak, hogy legalább valami újat csempésszenek be az újragondolt változatba. 4/10

please-click-the-blue-link-in-the-description-to-watch-the-full-movie-1bf0f9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr9712936885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása