Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Wonder Woman: Tipikus szuperhősfilm a jobbik fajtából

2017. június 18. - csak Porter

wonder-woman-screen2.jpg

Meglepődnénk, ha tudnánk, mennyi próbálkozás volt azelőtt, mire végre mozikba került a Wonder Woman. 1996-ban még Ivan Reitman (Szellemirtók, Ovizsaru, Ikrek) szeretett volna mozifilmet készíteni, majd Laeta Kalogridis (Viharsziget) állt elő egy forgatókönyvvel, de Joss Whedon (Bosszúállók) is eljátszott az ötlettel.

Nem is beszélve George Miller (Mad Max - A harag útja) 2007-ben tervezett Az Igazság Ligája-filmjéről, amiben Megan Gale játszotta volna a karaktert, ám a gazdasági világválság eljövetele eltemette a drága projectet. Aztán jött Patty Jenkins és Zack Snyderrel összeállva elkészítette a DCEU (DC Extended Universe) eddigi legjobban fogadott filmjét...

wonder-woman-movie-arms-crossed-art.jpg

A Wonder Woman eredetsztoriját elmesélő film Themüszkirában veszi kezdetét, egy helyen, ami mindentől távol esik, és ahol békességben élnek az amazonok. Ám egy nap az I. világháború ide is eljut, ami nem várt áldozatokkal jár. Ezek után Diana elhatározza, hogy segít az amerikaiaknak véget vetni a háborúnak. 

A Warner Bros. stúdiónak négy évébe tellett, hogy végre egyöntetű sikert készítsen, méghozzá egy női szuperhőssel a főszerepben. Az már a túlzsúfolt Batman Superman ellen - Az igazság hajnalában is kiderült, hogy Gal Gadot telitalálat lett Wonder Woman szerepére, de remek választásnak bizonyult Patty Jenkins is, aki egy kisfilmmel (A rém) és pár sorozatrész megrendezésével (Törtetők, The Killing - Gyilkosság) a háta mögött ilyen magabiztosan forgatott le egy 150 milliót felemésztő blockbustert. 

luobepjuzng9kq4hiuznzx-whzm.jpg

Jenkins egy korrekt eredetsztorit készített, ami joggal pályázik a legjobb DCEU-film címére (bár azért valljuk be, nem volt olyan magasan az a bizonyos léc), mert szemmel láthatóan elkerülte azokat a bizonyos dolgokat, amiket sokan kifogásoltak az eddigi filmekben. 

A sötétebb hangvételt hátra hagyva, könnyedebb stílusával inkább hasonlít egy Marvel-filmre, mint DC-re, de a nézőknek kellett már egy ilyen hangulatú film is a Warner Bros.-tól, mint amit a Wonder Woman képvisel. 

mv5bmje0odi2mzm4m15bml5banbnxkftztgwndywmzm5mdi_v1_sy1000_cr0_0_1389_1000_al_1.jpg

Bár én nem mennék el olyan végletekbe, hogy az utóbbi évek egyik legjobb képregényfilmje, de mindenképp egy korrekt darabbal van dolgunk. Az előzetesek alapján nagyjából mindenki be tudta lőni, hogy mire kell számítani, és ezt számomra teljes mértékben teljesítette is. 

Szépen van felépítve, van íve a cselekménynek, az akciók - még ha nincs is belőlük túl sok - nagyon jól vannak kivitelezve, egyes jeleneteknél már-már hidegrázósan is, ám nekem eléggé tipikus szuperhősfilm lett a Wonder Woman. Bár lehet csak azért érzem így, mert ez is egy eredetsztorit mesél el, de akkor sem volt benne olyan momentum, amit ne láttunk volna már máshol korábban.

mv5bmtkymzuxmdqwnf5bml5banbnxkftztgwmzeyotyzmji_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg

De mégis inkább a film végét tudnám felhozni negatívumként, mivel a rendezőnő sem tudott ellenállni a tipikus szuperhősfilmes finálénak. Minden spoilert elkerülve mondjuk úgy, ő is húzott egy Batman v Supermant a végére és kapunk egy kötelező bossfightot, ami már így a huszadik-harmincadik ilyen jellegű film után unalmas. 

Ennek ellenére a Wonder Woman még így is egy jobban sikerült eredetsztori lett, aminek van egy egyedi stílusa, az akciók - na meg a lassítások - eléggé ütősre sikerültek, Gal Gadot még mindig remek a szerepben, szóval még így is simán egy 7/10, de a végéért azért kár volt.

2017_gal_gadot_wonder_woman-wide_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7412601693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása