Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Babysitting - A felvigyázó

2015. április 15. - Nikosssz

történet.png
Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt!

A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.
Vélemény.png
Kis idő után úgy éreztem, hogy erről a filmről írnom kell az olvasóinknak, mert nem igazán lehetett hallani róla. Lehet azért is tetszett a film, mert nem lett beharangozva, de ha ez a jó recept titka, akkor lemondok a TV reklámokról, és a billboardokról.

Természetesen a pozitív kezdés ellenére, a film tele van klisékkel, mégis könnyed kikapcsolódáshoz vezet, ha nem feszegetjük a megkérdőjelezhető lépéseket, és eseményeket. A főszereplők nem túl ismert figurák, sőt számomra abszolút ismeretlenek. Ez sajnos nagyon sok esetben meg is látszódik a filmen, hiszen olyan mintha az első próbajelenetet vágták volna a nézők szeme elé. Még a negatívumok mellé sorolnám a spoileres részeket, amikkel elmondják pár film végét... Ez sokakat nem zavar, de aki ép most készül megnézni a Sikolyt, vagy a Téglát, annak nem fognak örömet okozni.

Térjünk át a sötét oldalról az előnyös részekhez. Sokaknak nem fekszik a megoldás, amit a film is felhasznál nagy részben, miszerint egyik emberünk fogja a kis kameráját, és annak a szemszögéből látjuk a filmet. Nos, szerencsére én a kivétel vagyok, és imádom az ilyen filmeket. Persze csak ha érthetően, és nem agyon vagdalva mutatják őket. Szóval esetünkben nálam ez jó pont. További jó pontnak számít, hogy a film képes mosolyt csalni az emberek arcára. Van benne egy-két fekete humor is, ami ugye nem minden embernek van, de szerencsére szolgáltat könnyed, érthető humort is. A film másik felében féltem, hogy átesünk egy Project X filmbe, de szerencsére nem! Ezzel nem a másik filmet minősítem, csak nem szeretnék egy újabb replikát látni!

A kor besorolást korrektnek tartom, hiszen a 12-es karika keretein belül maradtak. A rengeteg bulis rész ellenére az intimitás kérdést is párszor sütötték csak el. Szóval összesítve azt mondom, hogy egy ténylegesen jó vígjátékot alkottak a francia barátaink, amit nem fogunk megbánni, ha megtekintünk! :)Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat értékelés.png7,5/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr497371712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása