Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

White Bird in a Blizzard

2015. január 12. - Nikosssz

0.jpgtörténet.pngKat Connors édesanyja tökéletes háziasszony volt, aki mindig és mindenhol mindenkinek megmondta a családban, hogy mit és hogyan tegyen. Mindaddig, míg a lány 17 éves korában egyik napról a másikra el nem tűnt. Miután Kat sokáig élt az anyja árnyékában, érzelmileg teljesen elnyomva, nem igazán hatja meg eltűnése. Ahogy azonban telik az idő, Kat kezd rájönni, hogy anyja hiánya mégis hatással van rá, és valójában tudni szeretné az igazságot...

Vélemény.pngAz igazság nehéz dolog, és azt mondják odaát van... Most az igazság azonban az, hogy a film egy nagyon jó drámai alkotás. Igazából Shailene Woodley miatt vetettem rá magam erre a csemegére, de nem csak miatta nem bántam meg a megtekintést. Bepillanthatunk a filmen keresztül egy családba, amiben nem a tipikus filmes minden rendben van dolog zajlik. Nem mentek el a tányérdobálós irányba sem, hanem pont a helyes aranyközépúton maradtak.

Remek felvezetéssel kezdett a filmünk, ami a későbbiekben gondolkodásra készteti az embert. Talán az elejéhez hasonló jelenetek miatt nem kiszámítható a film, már az első perctől kezdve. Sok minden átfutott az agyamon, és sokat agyaltam mi is lehet a film lényege. Mi történt? Aztán az utolsó 20 perc körül minden kitisztul kivéve egy dolgot... Azt egészen a végéig húzták, és merem állítani, hogy erre nem sokan gondoltak volna.

Shailene Woodley nevét 2 éve még nem is ismertem, a múlt évben viszont két remek alakítása után kötelezőnek éreztem a filmet. A színésznő tehetsége nem merül ki a csinos pofiban, de két úgy tud alkalmazkodni a karaktereihez, ahogy azt kevesen csinálják! Egyszerűen egy remek színésznőről beszélünk, és remélem sok érdekességet tesz még le arra a bizonyos asztalra. Azt viszont meg kell hagyni, hogy nem sok időt igényelt tőle a topless jelenet felvétele, a filmben ugyanis többször is láthatjuk felső ruházat nélkül!
Eva Green, egy tökéletesen negatív karakter volt számomra... Jól hozta a szerepet, amit adtak neki! Vagy szándékosan az arca alapján írták a karaktert? Mindenesetre neki való volt, ment az arcához a kemény és öntelt anyuka szerep!
A férfi szereplők nekem nem mutattak semmi egyedit, szóval ezt inkább hagyjuk is!

Szóval ez a remek drámai alkotás nem rugaszkodik el túlságosan a valóságtól, és megállja a helyét a mai filmes világban! A női karakterek tökéletesek, és a hangulat végig izgalmas! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat értékelés.png8,0/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr477066061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása