Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

John Wick: Ilyen stílusosan még senki sem gyilkolt

2014. december 31. - csak Porter

john-wick-10.jpg

People keep asking if I’m back… Yeah! I’m thinking, I’m back!

Ezt a filmet még mindenképp látni akartam az újév előtt, mert biztos voltam benne, hogy az előzetesekből látott eszméletlen akció másfél órán keresztül nagyon be fog jönni nekem. És hát így legyen lottó 5-öm! Most meg szégyellem magam, hogy ennyit halogattam az év akciófilmjét!

történet.png

John Wick éppen a házassági évfordulóján temeti el feleségét, akitől utolsó ajándékként kap egy kiskutyát. Ám kicsiny boldogsága nem tart sokáig, mivel egy orosz nagymenő fia szemet vet autójára, és mivel nem beszél a pénz Wicknek, így este betörnek hozzá, a kocsit elviszik, és a kutyáját megölik. John nem kezeli átlagosan a gyászt, így fegyvert ragad, hogy kiírtsa az egész orosz brigádot…

Vélemény.png

Keanu Reeves az utóbbi pár évben eléggé eltűnt a Hollywoodi A-listás sztárok közül és eddig nem igazán sikerült visszatérnie. Ám ahogy említi a filmben: visszatért! De még hogy! Az új trendet meglovagolva, ő is beállt az idősebbek közé, akik egy tökös akciófilmmel akarnak visszatérni régi önmagukhoz és míg Liam Neeson kivételével sokan elbuktak, addig Reevesnek ismét sikerült és megkockáztatom, hogy még jobban, mint anno Neesonnak.

Mert ilyen stílusos akcióorgiát rég láthattunk már a mozivásznon. Amint lefutottuk a kötelező mozgatórugóit a történetnek, nem áll meg a film, és egy mocskosan véres egy óra vár a nézőre. És nem, itt nincs finomkodás. Itt mindenki pusztul, akinek pusztulnia kell!

Chad Stahelski & David Leitch rendezői bemutatkozása, akik eddig kaszkadőrökként és akciókoreográfusokként dolgoztak filmekben, így nincs panasz az akció terén. Remekül megkoreografált verekedések, szabad szemmel, nem fejkapkodósan látható bunyók, tökéletesen kivitelezett lövöldözések. Külön pozitívum, hogy bármennyire is tökéletes gyilkológépnek akarják beállítani a főhőst, ügyeltek arra, hogy méltán sebezhető is legyen és legtöbbször a legegyszerűbb módon végez ellenfeleivel.

A pörgős jelenetekhez jól válogatott energikus zenéket választottak, ami még jobban növeli az adrenalin-szintünket. A mára már eléggé gagyin kivitelezett egysorosok is pont annyira ütnek, amennyire a film vagy az adott jelenet megköveteli.

Úgy voltam vele, hogy A védelmező lesz az év akciófilmje, ami jogosan kiemelkedik a többség közül, de ezt a másfél órát látva, azt kell mondanom, hogy a John Wick magasan a legjobb akciófilm az utóbbi években!

Pontok.png

imdb.png

7.7/10

sajat értékelés.png

9/10

Borító.png

john-wick-poster1.jpg

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr697026367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása