Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Short Term 12 - Újabb valós életprobléma!

2014. szeptember 10. - Nikosssz

történet.pngA történtet egy különösen veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó ideiglenes nevelőotthon huszonéves felügyelőtanára, Grace szemén keresztül ismerjük meg. A szenvedélyes és kőkemény Grace remekül bánik a rábízott gyerekekkel, ám egy új lány, a tehetséges, de zűrös Jayden megjelenése előre nem látott nehézségeket okoz.Vélemény.pngA szokásos formát megbontva a szereplőkre térnék rá mindenek előtt, akik mindent beleadva, teljes átéléssel játszanak a film játékideje alatt! Főként a főszereplő Brie Larson az aki igazán nagy átéléssel játszik, de a többi ˝mellék˝szereplő is igen profi színészkedést nyújt. Egyszóval szereplőgárda tökéletes!

Most a filmről picit bővebben. Nem is tudom, hogy kerülhette el a figyelmemet ez a remek kis dráma, hiszen már tavalyi alkotás. Ha az idei filmekhez kéne hozzávetnem, akkor a Locke mellé sorolnám, hiszen mind a két film valós problémákat fed fel. Míg a Locke sajátos módján egy szereplős drámai mű, itt több gyermekről van szó, akik egy nevelő otthon féleségben vannak. Bár ez a csoport nem teljesen az! Hogy ne legyen ilyen egyszerű a film, még több drámával fűszerezték meg, ami jó húzás volt, mert az alappal nem lett volna ennyire szívbe markoló a film. Ritka, hogy egy filmre érzelmileg is reagáljak, de a tökéletes párbeszédek hallatán igen erősen kellett koncentrálnom, hogy a könnyek a szememben maradjanak. Egyszerűen tényleg durva amit a film művel, és nem fél előhozakodni a tabukkal. Nagyon jó alkotás, azt mondom rá, hogy látni kell!

Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png8,0/10sajat.png10/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr46684285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása