Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Pokolból! - Hasfelmetsző Depp?!

2014. augusztus 30. - Nikosssz

történet.png
A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.Vélemény.png
Kezdeném azzal, hogy a filmet önszántamból nem valószínű, hogy megnéztem volna, mert nem igazán kedvelem az ilyen stílusú kicsit történelmi beütésű filmeket, bár a Hasfelmetsző legendája egy picit mindig érdekelt. Ez a 2002-es alkotás is főként ezzel az eszelőssel foglalkozik, bár más szemszögből közelíti meg.

Az, hogy ez mennyire jó ötlet, nemtudom, de nekem személy szerint jobban elképzelhető az, hogy pszichopata volt, és nem egy rejtett szálas esemény sorozat. Ahhoz képest, hogy ezeket a filmeket tényleg nem kedvelem túlzottan ez le tudott kötni, amit talán a vizuális világa eredményezett, hiszen tényleg tökéletesen visszarepít a 19. század végére, és ténylegesen hasonlóképp képzelhetjük el az akkori Londont.

Szóval a film, mint említettem egy más szálon futó sorozatgyilkosságot mutat be, ami érthető, és könnyen emészthető. Ez az alap. De sok olyan cselekedet vagy gondolatmenet indul útjára a film közben, ami összekeveri az embert, és végig kell néznie ahhoz, hogy mindent tisztán lásson, és még így is kihívást jelenthet. Szóval amennyire egyszerű az alapja a filmnek, az összkép annyira összetett, és közel sem olyan könnyed alkotás.

A színészek remek munkát végeztek, köztük a főszereplő Johnny Depp, aki nyomozó szerepet játszik, és szerencsére a film még a Karib Tenger Kalózai előtt jelent meg, aminek hatására nem egy más kinézetű Jack Sparrow játszik nekünk, hanem az igazi Depp. Ezt azért mondom, mert ezután a filmje után , majdnem mindehol feltűnnek olyan dolgok a játékában, ami egy az egyben azt adja vissza. Heather Graham egy prostituáltat játszik, ami egyrészt lehet nehéz és baromi könnyű is, de neki ez a kettő pont jól jött ki, és tökéletes alakítást nyújt, tökéletesen odapasszoló ruháiban! A többi színész is helyt állt, és nem rontják a film átlagát, de mégis a  főszereplőt emelem csak ki.

Szóval összesítve kell egyfajta hangulat, a filmhez, és jobb egy parányit kipihent aggyal nézni, mintsem hullafáradtan, hogy érthető legyen. Azért nehéz lenne rávenni magam egy újranézésre őszintén, de egyszeri filmnek igazán jól szerepel/t! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,8/10sajat.png6,5/10Előzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr416650121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása