Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sin City: Ölni tudnál érte - 9 év után itt a folytatás

2014. augusztus 19. - TheKrisz


történet.png

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

Vélemény.png

2005 jó rég volt, így a film előtt pár nappal meg kellett néznem az első részt, mert azóta eltelt 9 év. Nos, az első rész egy abszolút kultusz film. Bár sokan nem értékelik, mert nincsenek benne színek, picit elvont-művészi és elég beteg a maga módján. Ha belegondolunk, kik rendezték, tán érthető is az oka.

Nos a 2. rész. Már az eleje bravúrosan kezdődik. Marv járja Sin City utcáit, és nem igen jó összefutni vele. A történet 3 fő szálon fut egyébként: Nancy, Johnny és Dwight. Mind roppant érdekes, kidolgozott, tele akcióval és fordulatokkal.Tán Johnny szálából vártam volna valami más véget, más bosszút, de így is érdekes a története. Hihetetlen milyen stílusteremtő ez a második rész is, és a 9 év nagyon meglátszik. Technikailag sokkal jobb megoldásokkal rendelkezik és ezáltal kreatívabban is tálalja a dolgokat. Több az erőszak és az erotika, mint az előző részben. Eva Green nem kímélte magát.

Úgy gondolom, akinek az első rész sok volt, ez garantáltan tetszeni fog. Nehéz megmondani, melyik a jobb, hisz az első egy kultusz film, ez pedig, ez pedig új, látványosabb, más fordulatos történetekkel rendelkezik, szóval mindenki maga dönti el ezt a kérdést. Egy biztos: méltó folytatás ez a film.

Pontok.png

imdb.png7,6/10sajat.png9/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr916618499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása