Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

V, mint vérbosszú - Több, mint egy film!

2014. június 13. - DavidRawrr

történet.png

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

Vélemény.png

Hogy miért több, mint egy film? Mert, nem csak egy kitalált  antiutópikus történetű akció filmet látunk, hanem olyan eszméket, melyek a jelen világban is jelentőséggel, helyességgel bírnak. V, a főszereplő, a maszkos bosszúálló mondatai, monológjai mind olyanok, amelyeket nem csak elismerhetünk, hogy jók, hogy ez igen, ezt jól megírta Andy és Lana Wachowski (az írók), hanem, ha nem is a film közbe, de utána, visszagondolva rá, elgondolkozunk rajta, és rájövünk, hogy  mennyire igazak. Legalábbis én így voltam vele, én így gondolom.

Nos a történet zseniális, eszméletlen realisztikusan mutatják be azt a jövőbeli diktatúrát, mely miért ne következhetne be? A visszautalás Guy Fawkes-re, a kormány, a diktátor kancellár mind mind tökéletes alapjai a filmnek. Az átvezetések, a kis csavarok, a párbeszédek is egytől egyig nagyon jól sikeredtek. Nem mindenhol pörög a film, sok résznél inkább a mondanivaló a lényeg sem mint a tettek, ám ez pont így jó. Az akció jelenetek látványosak, szóval nagyon korrektül lett összerakva a film.

Szereplők terén szintén jól lett üösszeválogatva a gárda. Hugo Weaving (V) eszméletlent alakít, főleg azért is, hisz az egész szerepét egy maszkban kellett előadnia. Így nagy hangsúlyt kellett tennie a testi kifejezésre, a kézmozdulatokra. Ám könnyen vette az akadályt és jól adta át V szerepét. Bár Natalie Portman (Evey) kissé lapos nekem, jól alakít, de valahogy kevés, mintha nem rá írták volna a szerepet. A dialógusai is szintén laposak, olyan kifejezéstelen az egész. Mellettük minden más szereplő is igen jól alakít!

Különösen ajánlott alkotás, legalább egyszer látni kell! :)

Pontok.png

imdb.png8.2/10

sajat.png9.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr776300066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása