Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Én, Pán Péter - Kalandok Sohaországban!

2014. április 22. - DavidRawrr

történet.png

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal. Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az "Elveszett Fiaivá", ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

Vélemény.png

Kinek a gyerekkorában ne szerepelt volna Pán Péter? Az az örök gyerek srác aki tud repülni és nagyon játékos. Marc Forster és Allan Knee felkarolta ezt és átültette egy egész estét családi filmben, ám ez több annál!

A történet nagyon jó lett. Ránézve a címre nem ilyet vár az ember, ám gyakorlatban már egy nagyon aranyos, egyben érzelmes és megnyerő történetet láthatunk! Mellette még humoros is olykor, ez sokat lendít a film hangulatán. A játékidő sem húzós, még 2 óra sincs, és nagyon jól belesűrítették az egészet. Az átvezetéseket jól oldották meg, nagyon ötletes mikor bizonyos jeleneteket egy-két pillanatig megmutatják egy fantázia világban! Ám a dialógusoknál néha érezhető egy kis monotonitás, ez miatt egy-két helyen unalmasan hat!

Nézzük a színészeket! Johnny Depp (James Matthew Barrieviszi egyértelműen a filmet a hátán! Az alakítása megnyerő és nagyon jó! Valahogy rá az esetek nagy többségében egy olyan szerep jut ami valmilyen módon fura. Ez a szerep szintén ilyen, van benne egy lehelletnyi dilisség, ám ez nem zavaró, sőt nagyon is illik ide. Kate Winslet (Sylvia Llewelyn Davies) szintén hozza amit kell, az alakításában hibát nem nagyon lehet találni!

Nos, a cím valójában nem fedi azt ami a filmben van. Az eredeti cím is Finding Neverland. Több a film annál a mesénél amit gyerekkorunkban láthattunk, olvashattunk. Kedves, aranyos történet! Egyszer mindenképp érdemes látni!

Pontok.png

imdb.png7.9/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr316070307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása