Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Dexter

2014. április 04. - Popcorn M

történet.png

Dexter Morgan, már kiskorában is különlegesen viselkedett. Több állatot is megölt, melyről az apja is tudomást szerzett utólag, ám a gyilkolási kényszere ellen nem tudott semmit sem tenni. Egy nap úgy dönt, hogy fiának megtanítja a tökéletes bűntény elkövetését, mellyel azokat sújtaná, akik kicsúsztak a hatóság kezei közül, és tettükért megtorlást érdemelnek. Napjainkban Dexter a miami rendőrségnek dolgozik vérnyom-elemzőként, de aprólékos, fortélyos élete elfedi igazi természetét. A valóságban Dexter egy fegyelmezett és vérengző pszichopata, és az éj leple alatt oltja ki vérszomját gondosan legyilkolva a sorozatgyilkosokat, akik után egész nap nyomoz.


Vélemény.png

Ha valaki kijelenti, hogy a sorozat nézése közben egy sorozatgyilkossal fogok valamilyen, akármilyen szinten is azonosulni, valószínűleg kinevetem. Bizony, ez a Dexter! Főszereplőnk, Dexter Morgan (Michael C Hall) gondolatait követjük és tevékenykedéseit figyelhetjük, miközben izgalmasnál izgalmasabb helyzeteket élhetünk át. Ez mindenképpen meghagyható neki, de vajon mi a lényege? A sorozat valódi mondanivalója valószínűleg a látszat-valóság kérdése, illetve azzal foglalkozik, hogy minden ember egy bizonyos maszkban éli életét. Ez a téma rendkívül érdekes és valóban jogos felvetés. Egy probléma van a dologban: a sorozat 8 évadon, azaz több mint 90 részen keresztül foglalkozik ezzel a kérdéssel. Főszereplőnk apja, aki a tanítómestere is volt egyben, az első résztől az utolsói jelen van. Természetesen úgy, mint látomás, Dexter képzeletében, de ezen az eseten (az apa halála) a sorozat több mint 90 részen keresztül nem tud túllépni. Az elején valóban nagyon érdekes, izgalmas, sőt még jó pár fordulatot és meglepő csavart is tartalmaz, de a végére a teljes érdektelenség csapdájába esik. A sorozat utolsó 2-3 évada egyes részeinek jelenetei olyan mértékben kiszámíthatóak, hogy az már komikus. Ha valaki elkezdi nézni a szériát, csak nyugodtan, de abba is hagyhatja 5-6 évad után. A gyakori poénok, víziók és maga Dexter viszonyai és gondolkodásmódja valóban érdekesek, de szép lassan veszít a varázsából… Ajánlatos sorozat, de csak mértékkel!

Pontok.png

imdb.png8,3/10sajat.png8/10

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr85897507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása