Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Battle of the Year - Az év csatája - Bukta!

2014. március 23. - Nikosssz

történet.png

1990 óta minden évben megrendezik a breaktáncos csapatok világkupáját. A nyaktörő mutatványok, a gyors ritmusok és a testet gyötrő feladatok világában ez a legnagyobb, legkeményebb, legtekintélyesebb viadal. Itt indul néhány esélytelen srác. Új edzőjük elhiteti velük, hogy az embertelenül kemény munka és a mindent félresöprő elszántság akkor is a profik közé emelheti őket, ha látszólag reménytelen a helyzetük. Hiszen a bajnokságra a legnagyobbak jönnek el. Hőseink azonban mindent bedobnak és megforgatnak és felemelnek és átfordítanak és feldobálnak.Vélemény.pngAz igazság az, hogy a Step Up filmek óta nehéz újat mutatni a témán belül, ezért eddig még nem is sikerült! Ha breakdance-ről van szó, abban nálam az eddigi nyertes a Step Up 2, és egyelőre semmi még csak a közelébe sem ért annak, hogy leváltsa a trónról! A film is a breakdance-et dolgozza fel, de egy picit máshogy. A drámai szál helyett egy előzmény drámai szálat kapunk, amit csak magyaráznak a film közben, és jobban rá áll az edzésekre! Elképzelés jó, megvalósítás nagyon rossz. Egyszerűen nem tudja eldönteni a film, hogy mit közvetítsen nekünk, ezért mindenből ad egy keveset.

A történet lapos, ismert. Van egy nagy verseny mindenki megakarja nyerni, és összeszedik a legjobb táncosokat, hogy csapattá kovácsolódjanak.  Ismerős? Biztosan! Szóval annyit újítottak a körítésen kívül, hogy a happy end nem teljes. Ez viszont nagyon tetszett, még akkor is , ha ez egy következtetés a következő részre, amit azonban remélek, hogy nem kerül rá sor. Nem volt rossz, de azért nem egy világklasszis. Aki szereti a break-et annak egyszer nézhetős, aki nem annak kapufa!

A térhatást már annyira erőltetik, hogy egy táncos filmben is alkalmazzák. Az effekt pár helyen jól helyt állt, ami egy kicsit meg is lepett, de átlagban, csak ront a minőségen. Az elején kifele sziporkázó betűkkel azt hittem le is zárják, de még pár 40-es csukát is kijuttattak a képből, meg ugye a boxoló csávó is ott van. És ennyi! Másfél órából 1 percig VAN 3D! 

A képi világ szintén nem sok újat mutat, hiszen a mozdulatokat már láthattuk más filmekben. A színészek nem túl jók, de nem is annyira parásak. A legjobb választás a Zöld íjász sorozat Sara-ja volt, Caity Lotz.  Josh Holloway, és Laz Alonso elmegy kategória, de Chris Brown és Josh Peck a lehető legrosszabbak a filmben. Szóval a szereplőgárda is lebőgősebb fele hajlik!

A zenék. Ha azt mondanák, mondj 1-1 zene címet a Step-Up összes részéből, a többségnek menne, de mondjatok egyetlen egy címet, ami felcsendül a filmben, és ismeritek! Nálam ez ütötte a legnagyobb gyomrost. A költségvetést a 3D-ből inkább erre pazarolhatták volna.

Felejthető alkotás annak ellenére, hogy szeretem a táncos filmeket. Nagyjából jó az imdb értékelés és egyet kell értsek vele! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png4,7/10sajat.png5,0/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr835874972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása