Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Khumba - A zebra aki csak félig csíkos!

2014. március 11. - Nikosssz

történet.png

Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén. Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre. A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet.Vélemény.png

Minden újonnan érkező mesét/filmet várok kiváltképpen amelyiknél ott virít a 3D felirat. Őszintén szólva már nem is tudom miben reménykedjek, hiszen minél újabb filmet nézek így annál inkább tudatosul bennem, hogy a dolgok nem kifele hanem befele tolódnak.  Egy filmben nem szállhatnak el túlságosan a valóságtól, de egy mesében azt csinálhatnának amit csak akarnak. Annyi lehetőség lenne egy normális térhatásos filmre, de nem! Ezzel a mesével pláne nem éri meg erőltetni a szemünket! 

Lássuk milyen sztorival rukkoltak elő az alkotók. Születik egy csíktalan zebra, és a többiek azt hiszik, hogy a fehér segge veri vissza a vízcseppeket az égboltra, ezért nem esik. Mivel ki van közösítve, elmegy, hogy megnézzen egy varázstavat, amiben az első fehér lovak váltak zebrává, vagy mi. Szóval ő elindul és jön is egy ellenség akin nagyon könnyen át lehet látni! Szóval kaptunk egy kamu ellenséget, aki barátnak játssza meg magát. De kell lennie egy ijesztő szintén különc leopárdnak is, hadd féljenek a gyerkőcök valamitől.

Egy elég komoly drámai szálat vittek a mesébe az anyazebra halálával, amit szintén nem tartok jó ötletnek tekintve, hogy a mesét 6 éves korosztálytól felfele ajánlják! Ha ez nem lenne elég, akkor kapunk még mellé egy rakat jelenetet amit szintén nem teljesen éreztem indokoltnak egy gyermekeknek szóló mesében. Ezt próbálják kompenzálni az aranyos plüssökre hasonlító szereplőkkel, de mégsem lesz egy igazi gyerekanimáció, mint a Jégkorszak, vagy hogy ne menjünk annyira messzire az időben a Jégvarázs.

Szóval a főhősünket állandó veszély fenyegeti, állandóan kiutálják, de ez nem számít mert aranyos. Vágom én, de azért ez már nagyon unalmassá kezdd válni. Azt hiszem ideje lenne egy picit újítani, és visszahozni azokat a mesekori élményeket, ahol még nem a veszélyt táplálták a gyermekek szívébe, hanem a kedvességet, barátságot! Kérjük vissza micimackót, helyette feladjuk a félcsíkos zebrákat!Pontok.pngimdb.png6,0/10sajat.png6,5/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr295853207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása