Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Visszajáró pénz (Cashback)

2014. február 23. - Nikosssz

történet.png

Ben egy fájdalmas szakítás után álmatlanságba esik, hogy elüsse az éjszakai óráit, dolgozni kezd a helyi szupermarketben. Éjjel a boltban rengeteg színes egyéniséggel találkozik. Unalmas óráiban elképzeli, hogy megállítja az időt, és ennek segítségével, hacsak pár percig is, saját fantáziájában élhet. Ebben a világban munkatársai és a szürke hétköznapok is egy csapásra színessé válnak. Különösen a csendes pénztáros lány, Sharon, aki talán megoldást jelenthet Ben álmatlanságára.

Vélemény.png

Mindenki dicsérte a filmet, és az IMDb pontszám is elég biztató! Vígjáték címkén fut, de inkább venném valami elvont művészfilmnek.  Mivel egy jó kis vígjátékot vártam, nem tudom úgy értékelni a filmet, mintha ezt akartam volna látni. Viszont az, hogy még egyszer megnézzem nem valószínű. A vígjáték témája nekem maximum abban a kung-fu-s csávóban jelent meg, de azon sem tudtam nevetni.

A forgatókönyvíró és a rendező egy és ugyanaz az ember. De semmi fontosabb művét nem tudok mondani, talán ezen kívül. A színészek közül is csak Emilia Fox az, akit már láttam egyéb filmekben! A többiek neve akárcsak a szerepet vállalt filmjeik ismeretlenek számomra.  Azért ha azt vesszük, hogy ilyen színészek, nem volt rossz. Az biztos, hogy a szereplőválogatásnál első számú szempont volt, hogy a hölgyek ne legyen szégyenlősek. Azért mondom ezt, mert olyan fél óra elteltével kb. amikor az első időleállás bekövetkezik, a női szereplőkről lekerül a ruha. Van akinél csak a felső része, van azonban olyan is akinek az alsó is lekerül.

Amit tudok értékelni a filmben, azok a jelenetek a fagyásos pontokon. Nagyon jól ki vannak dolgozva, és nem igazán találtam benne hibákat. Amúgy maga az elképzelés és a megvalósítás sem rossz, de mindenképpen olyanoknak ajánlanám a filmet, akik az ilyen elvontabb filmeket szeretik, amik majdhogynem nem is szólnak semmiről. Az agyat ilyenkor teljesen lekell kapcsolni, és csak élvezni a másfél órás játékidőt. Nem kell agyalni a világ problémáin, sem semmi máson, csak élvezni a látottakat, és hagyni hogy magával ragadjon az alkotás. Ha ezt nemtudod megtenni, akkor nem fog bejönni a film nagy valószínűséggel, akárcsak nekem. Olykor jó egy ilyen filmet kézbe venni, de mindenképp megkell, hogy legyen rá a hangulat.

Saját témájában, ami nem a vígjáték egy élvezhető alkotás, elég sok pucérkodással, de akinek nem fekszik a téma, az nem fogja tudni értékelni a látottakat. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png7,3/10sajat.png5,0/10Borító.png
Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr425827079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása